Άψογη συνεργασία για το καλό της αγροτικής οικονομίας της Κύπρου

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος και περαιτέρω αναβάθμισης της συνεργασίας τους συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν η Υπουργό Ενέργειας, Νατάσα Πειλίδου, και ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέας Κυπριανού.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΚΟΑΠ αναφέρει ότι με το Υπουργείο Ενέργειας διατηρούν συμφωνία αναδοχής, για τα επενδυτικά προγράμματα που επιδοτεί ο Οργανισμός, τα οποία είναι το ΕΠΣΑ 3α Επενδύσεις στις Οινοποιητικές Επιχειρήσεις και Μέτρο 4.2 Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, η συμφωνία αναδοχής που ισχύει, προνοεί διάφορους μηχανισμούς ελέγχου και αλληλο-ενημέρωσης από και προς τον ΚΟΑΠ.

Οι μηχανισμοί αυτοί, σύμφωνα με τον ΚΟΑΠ, είναι σύμφωνοι πάντα µε τις κοινοτικές οδηγίες και κανονισμούς αλλά και µε τον κώδικα αποτελεσματικής επικοινωνίας µε τους Αναδόχους που εφαρμόζεται από το 2005.

Σημειώνει ακόμα ότι οι συμφωνίες Αναδοχής αξιολογούνται σε συνεχή βάση και προωθούνται αναθεωρήσεις όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ανάφεραν, επίσης, ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένη και συνεχής και ότι η άψογη αυτή συνεργασία θα συνεχίσει με την ίδια επιτυχημένη πορεία, για το καλό της αγροτικής οικονομίας της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους