ΚΕΒΕ: Προς την ορθή κατεύθυνση το νέο Σχέδιο Δράσης για τις επενδύσεις

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την εξαγγελία του νέου Σχεδίου Δράσης / Στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων, που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τα κίνητρα που προβλέπονται στο Σχέδιο αφορούν θέματα διαμονής και απασχόλησης, φορολογίας, απλοποίησης και ψηφιοποίησης διαδικασιών καθώς και προβολής της χώρας ως ενός ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις.

Το Σχέδιο, που όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2022, καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της Κύπρου για προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων και επενδύσεων και είναι προς την ορθή κατεύθυνση.

Επίσης, το ΚΕΒΕ συμφωνεί με τις διαπιστώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη Στρατηγική με 12 στοχευμένες δράσεις σε 5 πυλώνες που με μελετημένο τρόπο και λαμβάνοντας υπόψη βέλτιστες πρακτικές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, φιλοδοξεί στο να καταστήσει την Κύπρο ως ένα Αειφόρο Επιχειρηματικό και Εμπορικό Κέντρο της ευρύτερης περιοχής, αλλά βεβαίως και της Ευρώπης.

Το ΚΕΒΕ θα μελετήσει στη λεπτομέρεια του το νέο Σχέδιο Δράσης για τις Επενδύσεις και θα το συζητήσει με τα μέλη του και τους Επιχειρηματικούς Συνδέσμους του.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή