Υφ. Ναυτιλίας: 35 δράσεις για ενίσχυση της κυπριακής ναυτιλίας

Σηκώνουμε μανίκια και μέσα από 35 στοχευμένες δράσεις αλλάζουμε την ναυτιλία μας για να είναι ανθεκτική, ανταγωνιστική και βιώσιμη, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, μετά το πέρας της παρουσίασης της μακροχρόνιας στρατηγικής για την Κυπριακή Ναυτιλία, στην ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου, το βράδυ της Τρίτης, στη Λεμεσό.

Ο Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε πως η 12η Οκτωβρίου ήταν μια σπουδαία μέρα για την Κυπριακή Ναυτιλία, αφού ο ίδιος ο ΠτΔ παρουσίασε τη στρατηγική αυτή στα ΜΜΕ και  αργότερα, ο ίδιος, «μπροστά στην οικογένεια μας, την ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου, παρουσιάσαμε με ένα διαφορετικό τρόπο θα έλεγα, αυτήν την στρατηγική».

«Έναν τρόπο που δείχνει έναν από τους πυλώνες της στρατηγικής, την εξωστρέφεια, την καινοτομία», είπε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε η Κυπριακή ναυτιλία να καταστεί ανθεκτική στις κρίσεις, ανταγωνιστική, για να μπορέσει να έχει βιώσιμο μέλλον για το καλό του τόπου».

Από σήμερα, σημείωσε, «σηκώνουμε μανίκια πάνω, με 35 στοχευμένες δράσεις, με χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης και μάλιστα κοστολογημένα, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτήν όλη την αλλαγή, για να μπορέσει η ναυτιλία της Κύπρου να είναι και ανταγωνιστική, αλλά και να έχει προληπτική προσέγγιση, για να είναι δυνατή, συνεισφέροντας στην κυπριακή οικονομία, αλλά και συνεισφέροντας ουσιαστικά στην παγκόσμια ναυτιλία».

Η επιλογή της ονομασίας της στρατηγικής αυτής «SEA Change 2030» δεν ήταν τυχαία, υποδεικνύει ο κ.Δημητριάδης, αφού μέσα από το ακρωνύμιο SEA (θάλασσα), προέρχονται οι τρεις λέξεις κλειδιά αυτής της στρατηγικής, η αειφορία (Sustainability), η εξωστρέφεια (Extrovert)  και η προσαρμοστικότητα (Adaptability).

«Αυτό δεν είναι μόνο μια στρατηγική, είναι ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και αυτό θέλουμε πλέον να δώσουμε και εσωτερικά, να εκπέμπουμε υγεία, εξωστρέφεια, να αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα των καιρών, να τα προσαρμόζουμε στις πολιτικές μας και να τα μετατρέπουμε σε δράσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποια τα μηνύματα που λαμβάνει γι αυτήν τη νέα στρατηγική, ο Υφυπουργός απάντησε πως  βλέπει «μια ναυτιλιακή βιομηχανία που ανταποκρίνεται, που καλωσορίζει αυτήν την αλλαγή για να πάρουμε την ναυτιλία μας ακόμα πιο ψηλά, μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων,  το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών και όλο το φάσμα που προσφέρει ναυτιλιακές υπηρεσίες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μονόωρη απεργία μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΡΙΚ
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός