Αβ. Νεοφύτου: Να μην στοχοποιούμε τον επιχειρηματία

Το μήνυμα «να μην στοχοποιούμε τον επιχειρηματία» έστειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέροντας ότι είναι αυτός που μέσα από τα κέρδη πληρώνει φόρους για να συντηρείται το κράτος και εργοδοτεί πολύ κόσμο, κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία Blue Island.

Ανέφερε ακόμα ότι ο ΔΗΣΥ θα βρίσκεται δίπλα στους πετυχημένους επιχειρηματίες ώστε αν στέλνει τα σωστά πρότυπα στην κοινωνία.

Ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τους ιδρυτές της εταιρείας, Γιώργο Ζαλούμη και Σταύρο Κρεμμό, όχι μόνο για την ιδέα της ίδρυσης αυτής της εταιρείας αλλά πολύ περισσότερο γιατί έδωσαν τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, τα παιδιά τους τον Γιάννη, τον Κωνσταντίνο και τη Μαρία.

«Ξέρω από ψάρια όχι γιατί αλιεύω ψήφους, ξέρω από ψάρια γιατί γεννήθηκα στη θάλασσα, δούλεψα σε ψαροταβέρνες, η οικογένεια μου ακόμα ασχολείται με τις ψαροταβέρνες. Το ψάρι είναι κύριο συστατικό στη διατροφή πολύ περισσότερο στην υγιεινή διατροφή. Δεν υπάρχει νοικοκυριό, δεν υπάρχει εστιατόριο, δεν υπάρχει υπεραγορά που δεν έχει προς διάθεση ψάρι. Όμως εδώ είδα ένα πρότυπο βιομηχανίας με πρόγραμμα, με μεθοδικότητα αλλά και να ξέρει ο καταναλωτής, απολαμβάνουμε την τσιπούρα μας, το λαβράκι μας, το σολομό μας, το φαγκρί μας, το καλαμάρι μας, τη γαρίδα στο πιάτο, όμως υπάρχει μια προεργασία που πρέπει να κρατάς πολύ αυστηρά πρότυπα υγιεινής αλλά να είσαι και ανταγωνιστικός μέσα σε ένα πάρα πολύ δύσκολο περιβάλλον», είπε.

Παράλληλα είπε ότι η Κύπρος έχει σωστούς επιχειρηματίες, έχει σωστούς νέους που μπαίνουν στις επιχειρήσεις, «δεν είστε ούτε πλουτοκράτες και αν δεν δουλέψετε εσείς, οι γονείς σας και η οικογένεια σας, δύσκολα θα πληρωθούν οι υπάλληλοι».

Από την πλευρά της εταιρείας ο κ. Κρεμμός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον Αβέρωφ Νεοφύτου που τους επισκέφθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και τους έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να πουν τους προβληματισμούς τους, να δουν τις προσδοκίες που έχουν και τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν στον τομέα τον πρωτογενή.

«Εργοδοτούμε πέραν των 200 ατόμων και πιστεύουμε ότι σιγά σιγά μπορεί αυτός ο τομέας να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε Πρόεδρε ότι είναι ένας τομέας όπου σχεδόν το 1/3 το εξάγουμε στο εξωτερικό άρα βοηθάει και πάρα πολύ την οικονομία μας. Άρα η Κυβέρνηση θέλουμε να είναι δίπλα μας και εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση