Ώθηση στις επενδύσεις μέσω του Μηχανισμού Ταχείας Δραστηριοποίησης

Στα πλεονεκτήματα του Μηχανισμού Ταχείας Δραστηριοποίησης αναφέρθηκε στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Γης ο Σάββας Σαββίδης, Δικηγόρος-Συνέταιρος της Michael Kyprianou & Co LLC, καθώς πρόκειται για ένα μηχανισμό, όπως είπε, ο οποίος μπορεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επιχειρήσεις στην Κύπρο, παρέχοντας γρήγορες και αποτελεσματικές υπηρεσίες σε ξένες επιχειρήσεις που επιθυμούν να εδραιώσουν την παρουσία τους στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα: 

Υποφέρει το επιχειρείν από την εκτόξευση του μεταφορικού κόστους

Ιωάννης Γεωργούλας: Το μέλλον στις πληρωμές είναι ηλεκτρονικό

Πόσα πώλησε το ALEXO η Salamis και πώς διαμορφώνεται ο στόλος της

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαββίδης τόνισε πως στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγονται η σύσταση επιχείρησης από ένα και μόνο σημείο για εγγραφή εταιρείας, έγκριση ονόματος, εγγραφή στο μητρώο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μητρώο εργοδότη και μητρώο ΦΠΑ και Φόρου Εισοδήματος, με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες να ολοκληρώνονται εντός επτά εργάσιμων ημερών.

Παράλληλα, δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μέγιστη διάρκεια παραμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή διευθυντές, βασικό προσωπικό, ειδικοί, ενώ οι υπήκοοι τρίτων χωρών με άδεια διαμονής και απασχόλησης στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής έχουν άμεση πρόσβαση στην οικογενειακή επανένωση.

Επίσης, οι εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους που θα μετεγκατασταθούν στην Κύπρο μπορούν να απολαμβάνουν χαμηλούς συντελεστές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ οι αιτούντες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές εγκαταστάσεις, καθώς και πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ).

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια, ο κ. Σαββίδης επισήμανε πως οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν φυσική παρουσία στην Κύπρο με ανεξάρτητες εγκαταστάσεις, ενώ υφιστάμενες εταιρείες θα πρέπει να έχουν ελάχιστο κύκλο εργασιών €500.000 ετησίως για τρία από τα τελευταία πέντε χρόνια.

Για νέες επιχειρήσεις θα πρέπει να παρουσιάσουν αξιόπιστο πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο που να απεικονίζει το αναπτυξιακό τους δυναμικό. Παράλληλα, η εταιρεία θα πρέπει να ανήκει στην πλειοψηφία της (πάνω από 51%) από μετόχους εκτός Ε.Ε. και θα πρέπει να επενδύσει τουλάχιστον €200.000 για τους σκοπούς των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα