ΧΑΚ: Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Κέρδη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, περιορίζοντας τις ζημιές σχεδόν 2% που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,24 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,92%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,93%, κλείνοντας στις 40,17 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €124.041.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, η Κύρια Αγορά κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 1,20% και η Εναλλακτική Αγορά ενισχύθηκε κατά 0,27%, ενώ οι Επενδυτικές έκλεισαν με σημαντική άνοδο 2,33%. Αντίθετα, πτώση σημείωσε ο δείκτης των Ξενοδοχείων κατά 1,63%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €53.910 (άνοδος 2,29% - τιμή κλεισίματος €2,68). Ακολούθησαν οι μετοχές της Logicom με €25.222 (πτώση 0,63% – τιμή κλεισίματος €1,59), της Ελληνικής Τράπεζας με €18.382 (άνοδος 1,20% - τιμή κλεισίματος €0,84), της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με €6.208 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,54) και της Τράπεζας Κύπρου με €4.097 (άνοδος 1,94% – τιμή κλεισίματος €1,05).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και πέντε παρέμειναν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές ανήλθαν στις 85.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή των Μετοχών της εταιρείας Meditrina Cyprus Plc σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ και την ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της στο Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου. 

Προσθέτει ότι η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας, είναι η εταιρεία Capital Market Experts A.E.

Αναφέρει επίσης ότι τα έσοδα του Ομίλου προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από την εμπορική δραστηριότητα των θυγατρικών εταιρειών, στην εμπορία φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, τόσο στις τοπικές αγορές που δραστηριοποιείται η κάθε εταιρεία, όσο και σε αγορές του εξωτερικού και ως εκ τούτου, όπως προσθέτει, τα έσοδα της μητρικής εταιρείας, προέρχονται από τα μερίσματα των θυγατρικών της.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Τέταρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή