anner-cyta-vodafone

Ανάδειξη της Κύπρου και προσέλκυση επενδύσεων μέσω Ντουμπάι

InBusinessNews  23/09/2021 12:53
Ανάδειξη της Κύπρου και προσέλκυση επενδύσεων μέσω Ντουμπάι

Ανάδειξη της Κύπρου και προσέλκυση επενδύσεων μέσω Ντουμπάι

InBusinessNews  23/09/2021 12:53

Στην παγκόσμια έκθεση EXPO2020, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2021-31ης Μαρτίου 2022 στο Ντουμπάι θα συμμετέχει η Κύπρος, με στόχο την ανάδειξή της ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, επενδυτικού επιχειρηματικού κέντρου, κέντρου εκπαίδευσης επιστημών, έρευνας και καινοτομίας, αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Η συμμετοχή της χώρας μας τελεί υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

Η Έκθεση, που έχει ως κεντρικό θέμα το “Connecting Minds, Creating the Future”, στοχεύει στη σύσταση μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για συμφωνίες και διεθνείς συνεργασίες, ενώ αναμένεται να προσελκύσει περίπου 25 εκατομμύρια επισκέπτες, με συμμετοχές από 192 χώρες.

4016350964145993 image

Τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με την ευκαιρία της συμμετοχής της Κύπρου στην EXPO2020, παρουσίασαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ. Στέλιος Χειμώνας, ο οποίος ορίστηκε ως ο Commissioner General της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εν λόγω έκθεση, και ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας.

4016350250886561 image

Σύμφωνα με τον Δρ. Χειμώνα, μέσα από μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, η Κύπρος στοχεύει στην προβολή της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής της κληρονομιάς, στην ανάδειξή της ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού και ως κέντρου εκπαίδευσης, επιστημών, έρευνας και καινοτομίας, καθώς και στην προώθηση της χώρας ως διεθνούς επενδυτικού και επιχειρηματικού κέντρου.  

4016349585676977 image

Το κυπριακό περίπτερο διαμορφώθηκε στη βάση έξι θεματικών, που ανταποκρίνονται στα χρώματα του λογότυπου της συμμετοχής της χώρας μας. Οι θεματικές, που παρουσιάζονται σε έξι ξεχωριστά booths, είναι:

  • Τέχνη και Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Γαστρονομία
  • Επιχειρηματικότητα
  • Επενδύσεις
  • Εκπαίδευση

Τους επισκέπτες στο κυπριακό περίπτερο θα καλωσορίζει ολόγραμμα της θεάς Αφροδίτης, ταξιδεύοντάς τους στην ιστορική πορεία του νησιού.

«Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον εμπλουτισμό της εμπειρίας του επισκέπτη, μέσω διαφόρων αισθήσεων και ψηφιακών πολυμέσων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία.

Το κάθε booth περιέχει οπτικοακουστικές παραγωγές και ψηφιακά ολογράμματα εκθεμάτων σχετικά με το κάθε θέμα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για σκοπούς της EXPO2020, ενώ ειδικοί αισθητήρες θα γεμίζουν τον χώρο με τοπικές μυρωδιές (π.χ. γιασεμί, ρίγανη κτλ.), μεταφέροντας τον επισκέπτη στο νησί μας», εξήγησε ο κ. Χειμώνας.

4016353170226839 image

4016353488323073 image

Επιπρόσθετα, ανέφερε, «η Κύπρος θα συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ θα πραγματοποιήσει και η ίδια πληθώρα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων». 

Ειδικότερα, η Κύπρος θα συμμετέχει σε διάφορες διοργανώσεις της Ε.Ε., ενώ η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, θα παραστεί μεταξύ 3 - 4 Οκτωβρίου 2021, σε εκδηλώσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας και το κλίμα. Στις 30 Οκτωβρίου 2021 και στις 22 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προώθησης του τουρισμού, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου 2021, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόδρομος Προδρόμου, θα συμμετέχει σε παγκόσμιο φόρουμ για την προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης, στα πλαίσια του οποίου θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτική έκθεση για προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Ακόμη, η Κύπρος θα πραγματοποιήσει δύο Επιχειρηματικά Φόρουμ, στις 25 Νοεμβρίου 2021, και στις 24 Φεβρουαρίου 2022 στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας της Κύπρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, υπουργών, υφυπουργών και επιχειρηματιών, καθώς βεβαίως κρατικών αξιωματούχων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Invest Cyprus

Ο Γενικός Διευθυντής του Invest CyprusΓιώργος Καμπανέλλας,, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη της διοργάνωσης των δύο φόρουμ, υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα  για το μεγάλο αυτό έργο, έχοντας ως στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία της Κύπρου.  

Όπως δήλωσε ο κ. Καμπανέλλας «πρόκειται για ένα πρότζεκτ που τρέχει τους τελευταίους τριάντα μήνες σε συνεργασία με τον κ. Χειμώνα και παρά τις δυσκολίες και καθυστερήσεις που δημιούργησε η πανδημία, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιτέλους ξεκινάει.

O Invest Cyprus κατά τη διάρκεια των έξι μηνών που διαρκεί η Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020, έχει επίσης, την ευθύνη συντονισμού των δύο επιχειρηματικών φόρουμ. Σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία και αρμόδια τμήματα, κοινός στόχος είναι η θετική προβολή της χώρας ως διεθνούς επιχειρηματικού και επενδυτικού κέντρου, ως τουριστικού προορισμού, αλλά και ως κέντρου εκπαίδευσης, επιστημών, έρευνας και καινοτομίας, έχοντας ως γνώμονα και την ιδιαίτερη βαρύτητα για τη χώρα μας λόγω της σημασίας της ευρύτερης περιοχής».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας