Αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Πάφου εισηγείται ο Μ. Στυλιανού

Την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων σε Τροχονομική υπηρεσία, Τεχνικές Υγειονομικές και άλλες υπηρεσίες του Δήμου Πάφου, εισηγείται με γραπτή ανακοίνωση του ο Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Μαρίνος Στυλιανού.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, η αγορά ηλεκτρικών scooters στην Τροχονομική Υπηρεσία στα πλαίσια της πολιτικής του Δήμου Πάφου για μετατροπή της πόλης σε ‘έξυπνη πόλη’ καθώς και σε συνέχεια των ενεργειών τους, που στόχο έχουν την αειφόρο βιώσιμη ανάπτυξη και τις ‘πράσινες’ μετακινήσεις, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί πλέον το επίκεντρο των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις προηγμένες χώρες. 

Ως εκ τούτου, εισηγείται  όπως ο Δήμος προχωρήσει σε μελέτη καταγραφής αναγκών από τα διάφορα τμήματα και υπηρεσίες ώστε αξιολογώντας όλα τα δεδομένα να προχωρήσει σε αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, βάση προτύπων, εισερχόμενοι πλέον στην νέα τάξη πραγμάτων που αφορά την ηλεκτροκίνηση και στη χρήση μέσων μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλλον.

Η ενέργεια μας αυτή, εκτίμησε ο κ. Στυλιανού, θα συμβάλει στην ενίσχυση των προσπαθειών μας για μείωση των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων και στη δημιουργία υποδομών για ηλεκτροκίνηση σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Την ίδια στιγμή παρατήρησε,  αποφεύγεται και η χρήση ιδιωτικών οχημάτων από υπαλλήλους μας λόγω έλλειψης υπηρεσιακών οχημάτων από το Δήμο Πάφου.

Τα περιβαλλοντικά φιλικά μέσα μεταφοράς, σημείωσε, αποτελούν πλέον προτεραιότητα της ΕΕ όπου τέτοιες ενέργειες συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά ταμεία προς τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους οργανισμούς. 

Επεσήμανε ακόμη πως παρά πολλές πόλεις ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αντικατάστασης των συμβατικών τους οχημάτων και στόλου με ηλεκτρικά οχήματα.

«Η Τροχονομία αποτελεί τον καθρέφτη του Δήμου Πάφου και της πόλης μας, είναι η πρώτη εντύπωση που αφήνει στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες και θα πρέπει να εκπέμπουν τη σωστή εικόνα σε όλα τα επίπεδα, στέλνοντας τα σωστά μηνύματα σε κάθε πολίτη και επισκέπτη» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι παρόμοιες ανάγκες  υπάρχουν και στις Υγειονομικές Υπηρεσίες με την καθημερινή επιθεώρηση επαγγελματικών υποστατικών και την επιθεώρηση παραλιών άλλα και σε άλλα τμήματα.

Ως Δήμος και ως Αρχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση εκπομπών ρύπων εισάγοντας νέες τεχνολογίες και νέα μέσα μεταφοράς, κατέληξε ο κ. Στυλιανού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ