Το πρώτο μήνυμα του νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης διορίστηκε χθες στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), αντικαθιστώντας την απερχόμενη Πρόεδρο της ΕΚΚ, Δήμητρα Καλογήρου.

Στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΚ, διορίστηκε ο Γιώργος Καρατζιάς.

Διαβάστε εδώ: Η σύνθεση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Ο Δρ. Θεοχαρίδης από τον Ιούλιο 2020 μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΚ, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του συμβουλίου της ΕΚΚ. Ως Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Cyprus International Institute of Management (CIIM) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (MSc in Financial Services) από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2020, διαθέτει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.

Προτού αναλάβει καθήκοντα στο CIIM, εργαζόταν ως Επίκουρος Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Νότιας Κορέας από το 2006 μέχρι το 2010. Το 2006 εργάστηκε επίσης ως International Faculty Fellow στο Sloan School of Management του Massachusetts Institute of Technology (MIT). Προηγουμένως, μεταξύ άλλων, διετέλεσε μέλος του μεταβατικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Cyprus Blockchain Technologies Ltd.

Σε δηλώσεις του, ο νέος Πρόεδρος της ΕΚΚ ανέφερε: «Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω την προεδρία της ΕΚΚ σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις περίοδο για τον τομέα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Βασικός στόχος μου είναι να διασφαλίσω ότι η ΕΚΚ θα συνεχίσει να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τους επενδυτές, αλλά και να καθοδηγεί την υγιή ανάπτυξη του τομέα.

Η τεχνολογική εξέλιξη στον χρηματοοικονομικό τομέα συντελείται με ραγδαίους ρυθμούς και θα εργαστώ για να διατηρήσω τα υψηλά πρότυπα που έχουν τεθεί τα προηγούμενα χρόνια από την ΕΚΚ, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει μία ευέλικτη και αποτελεσματική εποπτική αρχή, ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής.

Προσδοκώ, επίσης, στη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας με τους ομολόγους μου στις αντίστοιχες εποπτικές αρχές του εξωτερικού, διασφαλίζοντας ότι η Κύπρος θα εξακολουθήσει να συμβάλλει θετικά στην επέκταση και την ενίσχυση των ρυθμιστικών πρακτικών και διαδικασιών, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο».  

Δειτε Επισης

Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας