Πάφος-Λατσί: Crowdfunding για περιβαλλοντική μελέτη

Τρεις επιχειρηματικές ιδέες που αφορούν τη Γαλάζια Οικονομία επιλέγηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο 2021 μέσα από τη διαδικασία ανοικτής πρόσκλησης που προκήρυξε το ΚΕΒΕ για να λάβουν χορηγία υπό μορφή υπηρεσιών από εξειδικευμένους συμβούλους, για την ανάπτυξη και υλοποίηση των δικών τους εκστρατειών crowdfunding.

Η Συμμετοχική Χρηματοδότηση, άλλως γνωστή ως Crowdfunding, είναι ένας καινοτόμος τρόπος άντλησης χρηματοδότησης για νέα έργα, επιχειρήσεις ή ιδέες, από το «πλήθος» (μεγάλο αριθμό ατόμων) μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Σε στενή συνεργασία και με την επαγγελματική στήριξη των συνεργατών-συμβούλων του ΚΕΒΕ, ετοιμάστηκε τώρα η δεύτερη εκστρατεία, η οποία αφορά την εκπόνηση μελέτης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη χρήση Eco Fast Ferry που θα εκτελεί δρομολόγια από το Λιμάνι της Πάφου στο Λιμάνι του Λατσί. Η εκστρατεία είναι διαθέσιμη μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2021 στο σύνδεσμο εδώ.

Ο διευθυντής της εταιρείας Latchi Wibit Ltd κ. Σάββας Χατζημηνάς, ιδιοκτήτης της πιο πάνω εκστρατείας, αναφέρει ότι «Η λειτουργία αυτής της καινοτόμου εναλλακτικής μορφής μεταφορικού μέσου μέσω θαλάσσης, θα βοηθήσει στην προστασία του Περιβάλλοντος και της Χερσονήσου Ακάμα εφόσον θα χρησιμοποιούνται λιγότερα τροχοφόρα με ρύπους στην περιοχή, ενώ επίσης θα βοηθηθεί η τοπική κοινωνία και οικονομία στις Κοινότητες Ακάμα και την ευρεία περιοχή Πόλης Χρυσοχού. Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα μας όμως, πρέπει να πρώτα να διεξαχθεί μια περιβαλλοντική μελέτη, την οποία αποφασίσαμε να χρηματοδοτήσουμε μέσα από μια εκστρατεία crowdfunding. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ΚΕΒΕ για τη χορηγία που μας έδωσε για την ανάπτυξη της εκστρατείας μας, όπως επίσης και τους συνεργάτες του Loizou & Co, MAP Innovation και Karpouzi Lab για την εξαιρετικά επαγγελματική δουλειά τους».

Οι εκστρατείες Crowdfunding που χρηματοδοτεί το ΚΕΒΕ διεξάγονται στα πλαίσια συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο Blue Crowdfunding, που συγχρηματοδοτείται από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg MED 2014-2020 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF).

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το θεσμό Crowdfunding αλλά και για το έργο Blue Crowdfunding, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΒΕ, φ/δι Δήμητρας Παλάοντα, τηλ. 22889840.

Δειτε Επισης

ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες