Βάζει πίεση στους υπουργούς του για να τρέξουν ο Αναστασιάδης

Ώθηση στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε η Κύπρος να αντλήσει το 1,2 δις ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2026, αλλά και όσων προβλέπονται από το πρόγραμμα διακυβέρνησης, επιχειρεί να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, βάζοντας την ανάλογη πίεση στους υπουργούς της Κυβέρνησης, προκειμένου να τρέξουν την υλοποίησή τους.

Η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, καθώς και των έργων και πολιτικών που, είτε έχουν εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα βρεθούν στο επίκεντρο αυριανής συνεδρίας τους Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει σχετικής ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης θα υπενθυμίσει στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαίτηση των πολιτών, αποτελούν μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης και θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επιτάχυνσή τους. «Οι μεταρρυθμίσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση, «είναι μια κορυφαία πρόκληση, ώστε η χώρα να συμβαδίζει με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής».

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπενθυμίζεται παράλληλα πως η Κύπρος μέσω των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος-το αύριο» θα αντλήσει 1,2 δις ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2026. «Το Εθνικό Σχέδιο ‘’Κύπρος-το αύριο’’, στην ολοκληρωμένη του μορφή», σημειώνεται, «περιλαμβάνει 58 συνολικά μεταρρυθμίσεις και 76 αναπτυξιακές επενδύσεις, που αποτελούν τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή παρέμβαση από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σημειώνεται πως στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει επίσης ανασκόπηση των έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα καταγραφής των αναπτυξιακών έργων  ΕΞΑΝΤΑΣ, μέσω του οποίου οι πολίτες ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για την πορεία των έργων.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
Συνέχισε την πτωτική πορεία το οικονομικό κλίμα λόγω επιδείνωσης του επιχειρηματικού κλίματος
Cyprus Integrity Forum: Επιβεβαιώνεται το ξέπλυμα χρήματος στα κατεχόμενα
DBRS: Υποβάθμισε οριακά τις εκτιμήσεις για κυπριακή οικονομία-Στο 2,4% η ανάπτυξη
Το ΥΠΟΙΚ καλωσορίζει το In-Depth Review-Καταδεικνύεται η ορθή οικονομική πολιτική
Με μικρές εκτάσεις πάνω από το 85% των δικαιούχων επιδοτήσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Κύπρο