Περιμένει πρόταση από την Κυβέρνηση για την αναβολή των δημοτικών η Βουλή

Στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, στις 9 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα παραστεί ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, θα βρίσκεται το θέμα της αναβολής της διεξαγωγής των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Άριστος Δαμιανού, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στη Βουλή, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών του με τις πολιτικές δυνάμεις, στη διάρκεια των οποίων έθεσε ενώπιον των κομμάτων τη θέση της κυβέρνησης για αναβολή των εκλογών.

«Στις 9 του μήνα αναμένω από την Κυβέρνηση, αν η πρόθεση αυτή μετατραπεί σε επίσημη πολιτική θέση, να κατατεθεί ενώπιον μας και αναμένω από τις πολιτικές δυνάμεις στην πορεία των επόμενων ημερών να είναι έτοιμες να τοποθετηθούν», δήλωσε ο κ. Δαμιανού.

Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, είπε ότι προχωρά με τις διαδικασίες επικύρωσης ψηφοδελτίων, που θα κορυφωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Αυτό που έχουμε μπροστά μας για την ώρα είναι η διεξαγωγή εκλογών, είπε, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε ελαφρά τη καρδία να προσπερνούμε δημοκρατικές διαδικασίες».

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι παράλληλα και ανεξάρτητα από τις διεργασίες που αφορούν τις εκλογές, η Επιτροπή θα προχωρήσει με την κοινοβουλευτική διαδικασία που αφορά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνοντας λόγο για «κοινωνική αναγκαιότητα».

Από πλευράς ΔΗΚΟ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Πανίκος Λεωνίδου επανέλαβε τη θέση του κόμματος υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών.

«Είμαστε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών εκτός εάν υπάρξει νέα απόφαση μετά από συζήτηση εντός των οργάνων του ΔΗΚΟ», είπε, συμπληρώνοντας πως οι λόγοι που για τους οποίους το κόμμα τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών συνεχίζουν να ισχύουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης