Όραμα 2035: Η νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακή οικονομίας (video)

Με όραμα να αναπτυχθεί στην Κύπρο ένα νέο και σύγχρονο οικονομικό μοντέλο, τo Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου παρουσίασε τη νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, με τίτλο «Όραμα 2035». Βασική επιδίωξη είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για χάραξη της αναπτυξιακής πορείας της Κύπρου τα επόμενα 15 χρόνια. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της στρατηγικής θα εξαρτηθεί από τη συνεργασία και τη διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου οικονομίας και ανταγωνιστικότητας Κύπρου, Τάκη Κληρίδη, το έργο αποτελεί ένα φιλόδοξο αλλά παράλληλα ρεαλιστικό και ευρέως αποδεκτό μοντέλο ανάπτυξης.

Η εισαγωγή στην μακροπρόθεσμη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας έγινε από τον Δρ Αντρέα Ασσιώτη, πρόεδρο της Καθοδηγητική Επιτροπή Έργου και στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τον Φίλιππο Σώσειλο, Συνέταιρο - Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της Κύπρου.

Η νέα στρατηγική εμπεριέχει πέραν των 200 πρακτικών εισηγήσεων, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την επίτευξη των στόχων και επιδιώξεων του «Οράματος 2035».

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή