Ολοκλήρωση έργων στο Καλλινίκειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου

Σημαντικά έργα ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο Καλλινίκειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου από τον Δήμο Αθηένου, που έγιναν με στόχο την αναβάθμισή του.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «εντός του 2019 είχε προκηρυχθεί από την Ομάδα Τοπικής Δράσης«Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου ΛΤΔ», σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας, το Καθεστώς 19.2 – Δράση 19.2.3.2: «Δημόσιες Υποδομές Μικρής Κλίμακας», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης LEADER Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου 2014-2020».

Προστίθεται ότι «ο Δήμος Αθηένου είχε ωριμάσει τέσσερα έργα, για τα οποία υπόβαλε αίτηση και εγκρίθηκαν. Ενα απ’ αυτά ήταν σημαντικές βελτιώσεις που προτάθηκαν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Πάρκο και που αφορούσαν την αλλαγή στο πάτωμα και σε όλα τα παιγνίδια της παιδικής χαράς, την αλλαγή του φωτισμού με την τοποθέτηση σύγχρονου οικονομικού φωτισμού με λαμπτήρες LED και την ανακατασκευή του ανεμόμυλου, ώστε να είναι σε κανονική λειτουργία και να βγάζει νερό».

Μετά από ζήτηση δύο δημόσιων προσφορών, κατακύρωση και εκτέλεση των έργων, ολοκληρώθηκαν αυτές τις μέρες «η αλλαγή όλων των φωτιστικών του Πάρκου με σύγχρονο αντιβανδαλιστικού τύπου φωτισμό και η αλλαγή του πατώματος και όλων των παιγνιδιών της παιδικής χαράς με νέο σύγχρονο χυτό πάτωμα και νέα ολοκαίνουργια παιγνίδια, στα οποία περιλαμβάνεται και κούνια για ΑΜΕΑ. Ακόμα τοποθετήθηκαν δύο όργανα γυμναστικής σε χώρο με γρασίδι στο πάρκο, για άθληση των δημοτών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του ανεμόμυλου, με νέα φτερωτή και με δυνατότητα άντλησης νερού για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και χρήσης πίδακα στην παρακείμενη δεξαμενή».

Εξάλλου στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 λήγει και ο Διαγωνισμός που έχει προκηρύξει ο Δήμος με δική του χρηματοδότηση για μετατροπή του υφιστάμενου περιπτέρου του Πάρκου σε κλειστή καφετέρια, ένα έργο που ο Δήμος προσδοκά να είναι έτοιμο την άνοιξη του 2022 και το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους δημότες να χρησιμοποιούν το Πάρκο τους ολόχρονα.

Ο Δήμος Αθηένου εκφράζει θερμές ευχαριστίες «την «Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου ΛΤΔ», καθώς και την Κυβέρνηση γενικότερα, μέσα από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας, για την έγκριση των έργων και τη βοήθεια που διαχρονικά προσέφεραν και προσφέρουν στην Ακριτική Αθηένου. Ευχαριστίες εκφράζει και στις δύο εργοληπτικές εταιρείες για την πραγματοποίηση των έργων».

Παράλληλα ο Δήμος σημειώνει ότι «θα συνεχίσει τις ενέργειες και προσπάθειές του για την έγκριση έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων, ενώ την ίδια ώρα καλεί και παρακαλεί όλους τους δημότες να προστατεύουν τα έργα που εκτελούνται μέσα από πολλές επίμονες και επίπονες προσπάθειες και να αποφεύγονται ενέργειες από ορισμένους που προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές και ταλαιπωρίες στους υπόλοιπους χρήστες των έργων και στους δημότες γενικότερα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή