Eπιπλέον 114 θέσεις στάθμευσης απέκτησε η εντός των τειχών Λευκωσία

Επιπλέον 114 θέσεις στάθμευσης απέκτησε η εντός των τειχών Λευκωσία. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη εγκαινιάστηκαν από τον Αναπληρωτή Επαρχο Λευκωσίας, Ανδρέα Χ’’Πάκκο τέσσερις χώροι στάθμευσης στην εντός των τειχών πόλη, με συνολικό κόστος περίπου τις 370 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για τον χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Τρικούπη – Λιασίδου με 54 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι 5 για ΑμεΑ, ένα 2ο στην Τρικούπη (δυτικά) με 15 θέσεις στάθμευσης και 2 για ΑμεΑ καθώς και ένα ανατολικά της Τρικούπη με 9 θέσεις στάθμευσης.

Επεκτάθηκε επίσης ο χώρος στάθμευσης στην οδό Τεμπών με 36 θέσεις στάθμευσης από τις οποίες οι 3 για ΑμεΑ.

Η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου της πρωτεύουσας, «εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για την αναζωογόνηση και αναβίωση της εντός των τειχών πόλης και αποσκοπεί στην αύξηση της επισκεψιμότητας στη περιοχή και στη διευκόλυνση των επισκεπτών και των κατοίκων της παλιάς πόλης».

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν εντός του χώρου στάθμευσης στη συμβολή των οδών Τρικούπη – Λιασίδου ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, είπε πως «τα έργα αυτά, για το Δήμο Λευκωσίας, είναι μείζονος σημασίας» για σειρά από λόγους.

Λειτουργούν σε συνεργασία με όλα τα άλλα έργα που έγιναν, είναι σε εξέλιξη και προγραμματίζονται στην εντός των τειχών πόλη με απώτερο σκοπό την αναζωογόνηση και αναβίωση της περιοχής, έρχονται να καλύψουν το κενό της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο κέντρο, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της περιοχής.

Οπως είπε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, «η εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας και των επισκεπτών της πρωτεύουσας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και στη βάση αυτών των αναγκών, άλλωστε, διαμορφώνουμε την πολιτική μας και προχωρούμε σε έργα».

Σημείωσε ότι «δεν σταματούμε την προσπάθεια για τη αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλη και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τις ελάχιστες υποδομές και προϋποθέσεις που θα προσελκύουν τον ιδιοκτήτη και τον ιδιώτη επενδυτή, πείθοντας τον ότι η περιοχή έχει δυνατότητες και προοπτική».

Στο δικό του χαιρετισμό ο κ. Χ’’Πάκκος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Τρικούπη – Λιασίδου λέγοντας ότι το έργο αυτό «αποτελεί μέρος ενός συνόλου παρεμβάσεων του Δήμου, οι οποίες έχουν στόχο να ανατρέψουν την εικόνα αποψίλωσης και εγκατάλειψης της εντός των τειχών πόλης».

 Πρόσθεσε ότι «όλοι βλέπουμε ότι η περιοχή του κέντρου άρχισε δυναμικά να επιστρέφει, να αναζωογονείται, να ανακάμπτει».

Οπως είπε, «σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Λευκωσίας επί τεμαχίου που του εκμισθώθηκε από τον κηδεμόνα διαχείρισης τ/κ περιουσιών και εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για αναζωογόνησης της εντός των τειχών πόλης, που περιλαμβάνει και τη δημιουργία  24 χώρων στάθμευσης στην οδό Τρικούπη και 36 χώρων στάθμευσης στην οδό Τεμπών».

Συνεχάρη τέλος τον Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Δήμου Λευκωσίας οι οποίοι, παρά τις περιορισμένες οικονομικές και ιδιαίτερες συνθήκες λόγω και της πανδημίας, «συνεχίζουν να υλοποιούν ευρύτερο έργο για αναζωογόνηση της πρωτεύουσας».

 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές