Στο τελικό στάδιο η νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσής της η νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, με τίτλο «Όραμα 2035».

Η ανάγκη θέσπισης μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας της οικονομίας της Κύπρου διαπιστώθηκε από το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, ιδιαίτερα μετά και την ανάλυση της πρώτης Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για την Κύπρο που δημοσιεύτηκε το 2019.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, με τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργού Οικονομικών και τη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχώρησε στον καταρτισμό της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας.

Βασική επιδίωξη της νέας Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής για τη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας της Κύπρου για τα επόμενα 15 χρόνια. Η μετάβαση σε ένα νέο, σύγχρονο οικονομικό μοντέλο, στοχεύει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ανθεκτικότητα της οικονομίας και στη μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών της Κύπρου. Η νέα Στρατηγική εμπεριέχει πέραν των 200 πρακτικών εισηγήσεων, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την επίτευξη των στόχων και επιδιώξεων του «Οράματος 2035».

Για την οριστικοποίηση της Έκθεσης, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση και διαβούλευση σχετικά με την Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας την Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 στις 9 π.μ. - 11 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο  Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου (ΣΟΑΚ) κ. Τάκης Κληρίδης. Εισαγωγή στην Μακροπρόθεσμη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Κυπριακής Οικονομίας θα κάνει ο Δρ. Αντρέας Ασσιώτης, Πρόεδρος της Καθοδηγητικής Επιτροπής Έργου, ενώ ο κ. Φίλιππος Σώσειλος, Συνέταιρος - Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της PwC Κύπρου θα παρουσιάσει την Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας.

Το προσχέδιο της Στρατηγικής και η παρουσίαση βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.ecompet.cy

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους