Πραγματικότητα η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας

Στον δρόμο προς την υλοποίηση βρίσκεται πλέον ένα από τα μεγάλα έργα ανάπτυξης των συνοικιών της Λεμεσού και συγκεκριμένα της μεγαλύτερης συνοικίας του Δήμου, της Αγίας Φύλας. Την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Λεμεσού παρουσίασε το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της συνοικίας, με αφορμή την πρόσφατη προσφοροδότητη του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, πρόκειται για ένα έργο, που περίμεναν για πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας, «ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά την όλη εικόνα του παραδοσιακού οικισμού, μιας περιοχής ξεχωριστής σημασίας με τα δεκάδες διατηρητέα, και θα δημιουργήσει χώρους ενδιαφέροντος για τους κατοίκους της περιοχής και για τους επισκέπτες».

«Με το έργο αυτό, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο, που να αποτελεί πόλο έλξης αστικών λειτουργιών και να προσδίδει μια ξεχωριστή ταυτότητα στο κέντρο του οικισμού, καθιστώντας την περιοχή σημείο αναφοράς και επίκεντρο κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων», τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, παρουσιάζοντας το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου στα οργανωμένα σύνολα και στους κατοίκους της Αγίας Φύλας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Είναι, συνέχισε, ένα κορυφαίο έργο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των συνοικιών της πόλης μας, γιατί αφορά μια μεγάλη συνοικία της πόλης μας και γιατί περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που εκφράζουν το στόχο της αναβάθμισης της ζωής των κατοίκων σε αυτές.

Στη μελέτη, που ετοιμάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Σωκράτης Στρατής - Μαρία Χατζησωτηρίου & Riccardo Urbano», καθορίζονται με σαφήνεια μια σειρά από έργα, που θα αναδείξουν αλλά και θα αναβαθμίσουν τον ευρύτερο χώρο του παραδοσιακού κέντρου της Αγίας Φύλας.

Τα υπό κατασκευή έργα που θα καλύψουν την ευρύτερη περιοχή νότια και βόρεια του Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσαφυλιώτισσας, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αναμόρφωση με πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας, βελτίωση και εξωραϊσμό των προσόψεων όλων των παρακειμένων διατηρητέων κατοικιών, την εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού και νέου αστικού εξοπλισμού, ασφαλτοστρώσεις και επιδιορθώσεις πεζοδρομίων, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, δημιουργία χρήσεων οι οποίες θα προσελκύουν και θα εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς επίσης και μέτρα σωστότερης κυκλοφοριακής διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής Αγίας Φύλας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται €2,390,000 + ΦΠΑ, και η χρηματοδότηση του θα είναι από την κεντρική κυβέρνηση (80%) και το Δήμο Λεμεσού (20%).

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του έργου, ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού και προς το Δημοτικό Μηχανικό.

Ευχαρίστησε επίσης τα αρμόδια Υπουργεία, Εσωτερικών και Μεταφορών και Έργων, τα Τμήματα Πολεοδομίας και Οικήσεως και Δημοσίων Έργων, όπως επίσης και τους ημικρατικούς οργανισμούς και τις άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, που συνέβαλαν για την προώθηση του έργου.

Δειτε Επισης

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού