euPOLIS: Ο Δήμος Λεμεσού φέρνει τη φύση στη γειτονιά του Δημόσιου Κήπου

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), επιστήμονες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, υλοποιεί το διεθνές έργο euPOLIS, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 και στοχεύει στην αντικατάσταση ή τον συνδυασμό των παραδοσιακών δαπανηρών μηχανικών συστημάτων τα οποία έχουν κατασκευαστεί για την προστασία του περιβάλλοντος, με φυσικά συστήματα για τη δημιουργία ανθεκτικών αστικών οικοσυστημάτων με κύκλο ζωής χαμηλότερου κόστους και ταυτόχρονα ενίσχυση της δημόσιας υγείας και ευεξίας. Οι στόχοι του έργου είναι να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα των πόλεων με παρεμβάσεις κατάλληλων πινάκων πολεοδομικού σχεδιασμού και συνδημιουργίας βιώσιμων και χωρίς αποκλεισμούς αστικών χώρων.

Ο ρόλος του Δήμου Λεμεσού στο euPOLIS είναι η παρακολούθηση, υποστήριξη και συμβολή με δεδομένα που αφορούν τις τοπικές συνθήκες, μετρήσεις βελτιστοποίησης, δυνατότητες και τυχόν κενά που μπορεί να υπάρχουν αναφορικά με φυσικές λύσεις.

Ο Δήμος Λεμεσού έχει ετοιμάσει ερωτηματολόγιο και καλεί το κόσμο της Λεμεσού, να εκφράσει την άποψη του σχετικά με υλοποιήσεις και αναβαθμίσεις τις οποίες θεωρούν ιδανικότερες για το κομμάτι του Δημοτικού Κήπου στο παραλιακό μέτωπο. Στην έρευνα θα συμπεριληφθούν επίσης διάφορα κίνητρα αλληλεπίδρασης με ομάδες που ζουν και εργάζονται στις περιοχές επίδειξης σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα τους, όπως ο αθλητισμός, πολιτισμός, κοινωνική αλληλεπίδραση, οικογενειακές επισκέψεις, εργασία κ.α.

Ο Δήμος παρακαλεί τους δημότες του να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να φέρει περισσότερο υγιή και πλούσια φύση στη γειτονιά τους, ώστε να βελτιωθεί η υγεία και η ευημερία των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών της περιοχής τους.

Για τη συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το ερωτηματολόγιο στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://forms.gle/7KZ5f37hFm2zbMCF8

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης