Ψηφιοποίηση και βιομηχανική πολιτική στο επίκεντρο

To Πακέτο των δύο νομοθετικών προτάσεων για τη ρύθμιση των ψηφιακών πλατφορμών και την ευρύτερη πολιτική της Ένωσης προς την ψηφιακή της αυτονομία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, υπό την Πορτογαλική Προεδρία και στην οποία μετείχε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου.

Σε παρέμβασή της επί του θέματος η Υπουργός τόνισε «την ανάγκη δημιουργίας ενός ρυθμιστικού πλαισίου το οποίο να παραμένει ευέλικτο ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ΜμΕ» και υπογράμμισε «τη σημασία παροχής δυνατότητας σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σε διεθνές επίπεδο».

Όπως ανακοινώθηκε, οι 27 αφού καλωσόρισαν την πρωτοβουλία της Κομισιόν, «τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς, διαφανούς και ανταγωνιστικού ψηφιακού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, οι 27 αντάλλαξαν επίσης, απόψεις επί της αναθεωρημένης Βιομηχανικής Πολιτικής της ΕΕ, της οποίας βασικός πυρήνας είναι η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση. 

Σε παρέμβασή της η Υπουργός «τόνισε την ανάγκη για μια λειτουργική ενιαία αγορά, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα οικοσυστήματα και στους τομείς που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως για παράδειγμα η υγεία και ο τουρισμός».

Αναφερόμενη ειδικά στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, η Υπουργός υπογράμμισε και τη σημασία επαρκούς χρηματοδότησης και της προώθησης πολυκρατικών σχεδίων, επισημαίνοντας ότι από αυτά δεν θα πρέπει να αποκλείονται οι ΜμΕ. 

Όπως έγινε γνωστό, η Ν. Πηλείδου συμμετείχε, επίσης, σε γεύμα εργασίας, με τους Επιτρόπους Βέσταγκερ και Μπρετόν, κατά το οποίο έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προσπάθεια ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Υπουργός υπογράμμισε «την ανάγκη για συνέχιση της στήριξης προς τις επιχειρήσεις, καθώς και τη σημασία προώθησης εναλλακτικής χρηματοδότησης στην ενιαία αγορά».

Καταλήγοντας, η κ. Πηλείδου τόνισε «την ανάγκη ευελιξίας των κανόνων των κρατικών ενισχύσεων κατά την επικείμενη αναθεώρησή τους».

Όπως ανακοινώθηκε, η Υπουργός Ενέργειας θα συναντήσει αύριο την Επίτροπο αρμόδια για θέματα ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, καθώς και τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Μονόωρη απεργία μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΡΙΚ
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός