Πηλείδου: Ελπίδα ότι τα σχέδια θα βοηθήσουν και άλλες επιχειρήσεις

Ελπίδα ότι τα σχέδια τα οποία έχει προκηρύξει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας θα μπορέσουν να βοηθήσουν με τον ίδιο τρόπο και άλλες επιχειρήσεις να προχωρήσουν και να εξελιχθούν όπως την εταιρεία CP Foodlab, εξέφρασε η Υπουργός Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου στο περιθώριο επίσκεψης της στην εταιρεία, μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ευρωβουλευτή του κόμματος Λευτέρη Χριστοφόρου.

Η κ. Πηλείδου είπε ότι «σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το CP Foodlab όπου είδαμε πώς μπορούν να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις από τα σχέδια και τα προγράμματα όχι μόνο του Υπουργείου Εμπορίου, αλλά και του ΙΔΕΚ στην προκειμένη περίπτωση, όπου ένα εργαστήριο έχει μετεξελιχθεί από ένα εργαστήριο που ασχολείτο πρώτα με τρόφιμα και νερό, σε εργαστήριο το οποίο κάνει πάρα πολύ καινοτόμες δραστηριότητες, που έχουν να κάνουν και με ερευνητικά προγράμματα του εξωτερικού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την τεχνολογική αναβάθμιση για την οποία τώρα επίσης, θα τύχει χρηματοδότησης από το Υπουργείο μας».

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που η γυναικεία επιχειρηματικότητα προχωρά και εδραιώνεται στην Κύπρο και που μια τέτοια επιχείρηση εργοδοτεί σήμερα 30 άτομα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοφόρου διαβεβαίωσε ότι «η ισχυρή παρουσία του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ισχυρή αξιόπιστη παρουσία της Κυβέρνησής μας στα ευρωπαϊκά όργανα διασφαλίζει και αποτελεί εγγύηση για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα προς το συμφέρον των Κυπρίων πολιτών και του τόπου μας».

«Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτός είναι ο σκοπός μας, να αγωνιζόμαστε στην Κύπρο και στο εξωτερικό για να πετυχαίνουμε επιτυχίες για την πατρίδα μας αλλά και για τους Κύπριους πολίτες», πρόσθεσε.

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ακόμη ότι «η Κύπρος και η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη με σκληρή και μεθοδική δουλειά, κατόρθωσε και πέτυχε να διασφαλίσει 4,2 δις από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, κονδύλια που θα διοχετευτούν στην κυπριακή κοινωνία και οικονομία που θα φθάσουν σε κάθε κυπριακό νοικοκυριό, στον κάθε Κύπριο πολίτη, στον κάθε νέο μας, στην κάθε μικρομεσαία επιχείρηση».

Ανέφερε ότι «αυτά τα κονδύλια είναι ήδη εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση νοουμένου όμως ότι και η νέα Βουλή που θα προκύψει δεν θα είναι μια Βουλή της Βαβέλ και της Βαβυλωνίας, που θα οδηγεί σε αδιέξοδα και θα είναι σε θέση να μπορεί να ψηφίζει μεταρρυθμίσεις και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Ματαιοπονεί η αντιπολίτευση που στα πλαίσια ενός καθολικού λαϊκισμού και μηδενισμού, προσπαθεί να μειώσει τις μεγάλες επιτυχίες της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο εξωτερικό και να μηδενίσει τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι «τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ δεν μηδενίζονται» και πρόσθεσε πως «καμία αντιπολίτευση δεν μπορεί να μηδενίσει τα κονδύλια που θα διοχετευτούν στους Κύπριους πολίτες και να στερήσει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από την οικονομία μας τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους