«Ένα πολύ χρήσιμο και θρεπτικό έδεσμα, που δεν πρέπει να το κάνουμε δύσπεπτο»

«Είναι πρώτη φορά που σερβίρεται αυτό το έδεσμα και είναι μάλιστα πολύ χρήσιμο και πολύ θρεπτικό. Αρκεί μόνο όλοι να συνεργαστούμε για να μην το κάνουμε δύσπεπτο. Διότι θα έχουμε προβλήματα με την απορρόφηση κεφαλαίων».

Με τον χαρακτηριστικό αυτό τρόπο απάντησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του ΑΚΕΛ περί «ξαναζεσταμένου φαγητού» σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Ανάκαμψης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για υποβοήθηση των κρατών μελών να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και ως εκ τούτου δεν είναι προεκλογική εξαγγελία.

Διαβάστε ακόμη: 

Κ. Πετρίδης: Έτσι θα κερδίσουμε το στοίχημα για την ανάκαμψη

«Είναι ένα σχέδιο που αυτή την ώρα όλα τα κράτη μέλη-και έχω αναφερθεί χτες σε 18, ενδεχόμενα σήμερα να είναι 20-έχουν υποβάλει το σχετικό εθνικό σχέδιο με βάση και τους άξονες πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει η Ευρώπη μέχρι το 2030 αν μιλούμε π.χ. για την περιβαλλοντική πολιτική, την πράσινη οικονομία κλπ», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως κάθε κράτος έχει την εθνική αρμοδιότητα καθορισμού των αξόνων πολιτικής όπου θέλει να δώσει έμφαση, ώστε να εκσυγχρονιστεί. Για να προσθέσει πως, συνεπώς δεν χρειάζεται αντιπαράθεση ή περαιτέρω σχολιασμός επί αυτού.

«Είναι προεκλογική περίοδος, δικαιολογείται η οποιαδήποτε ενδεχόμενα κριτική, ή εκ πρώτης όψεως, όπως το αντελήφθη το ΑΚΕΛ, ότι επρόκειτο περί ξαναζεσταμένου φαγητού», επισήμανε.

«Είναι πρώτη φορά που σερβίρεται αυτό το έδεσμα και είναι μάλιστα πολύ χρήσιμο και πολύ θρεπτικό. Αρκεί μόνο όλοι να συνεργαστούμε για να μην το κάνουμε δύσπεπτο. Διότι θα έχουμε προβλήματα με την απορρόφηση κεφαλαίων», κατέληξε ο Νίκος Αναστασιάδης.

 

Δειτε Επισης

Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου