ΚΕΒΕ: Καμιά περίοδος χάριτος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Την ικανοποίηση του για τις πρώτες θετικές αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο προσχέδιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατάθεσε η Κύπρος, εκφράζει το ΚΕΒΕ και ευελπιστεί ότι μέχρι τον Ιούλιο θα καταστεί δυνατή και η έγκριση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να αρχίσει η αποδέσμευση των χρημάτων από το Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΕΒΕ, κρίνοντας ότι η Κύπρος πρέπει να αξιοποιήσει στο ακέραιο τις σχετικές χρηματοδοτήσεις ώστε να στηριχθούν έμπρακτα οι επιχειρήσεις και η πραγματική οικονομία, υπέβαλε πολύ συγκεκριμένες εισηγήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.  «Επιδίωξη μας», σημειώνει, «πρέπει να είναι η ταχύτερη δυνατή απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων και η διοχέτευση τους στην αγορά, αφού οι χρηματοδοτήσεις αυτές θα αποτελέσουν μια σημαντικότατη ένεση ρευστότητας την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η αγορά, ως αποτέλεσμα της πανδημίας».

Την ίδια στιγμή το ΚΕΒΕ ζητά επιτακτικά να προχωρήσουν άμεσα και αν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν πριν το 2023 οι διάφορες μεταρρυθμίσεις. Για το ΚΕΒΕ, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, ο εκσυγχρονισμός του κράτους αποτελεί όχι μόνο αδήριτη ανάγκη αλλά και επιβαλλόμενη ενέργεια «αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος και μια ανταγωνιστική οικονομία που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προσέλκυση/ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων».

Το ΚΕΒΕ εκφράζει προς τούτο τη διαφωνία του σε οποιεσδήποτε σκέψεις ή κινήσεις για εξασφάλιση περιόδου χάριτος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προειδοποιώντας ότι μια νέα αναβολή ενδεχομένως να οδηγήσει και πάλι στη μη ολοκλήρωση τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Καλούμε, τόσο την Κυβέρνηση όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα να αναγνωρίσουν επιτέλους τη σημαντικότητα των μεταρρυθμίσεων και να τις θέσουν ως πρώτη προτεραιότητά τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ.  

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός