Κ. Πετρίδης: Κόμματα καταθέτουν προτάσεις που τορπιλίζουν τα θεμέλια της οικονομίας

Έκκληση στα κόμματα να συνεργαστούν με την Κυβέρνηση για επιτυχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα συνοδεύουν το «Ταμείο Ανάκαμψης», απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε παράλληλα λύπη για το ότι συνεχίζει να αποκαλεί την οικονομία της Κύπρου ως «οικονομία της αρπακτής».

«Είναι με λύπη που ακούμε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού να συνεχίζει να αποκαλεί την οικονομία της Κύπρου ως ‘οικονομία της αρπακτής’, αγνοώντας ότι μετά την οικονομική καταστροφή του 2013, που μας οδήγησαν οι λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, η οικονομία απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που οφείλονται στην ανάπτυξη νέων τομέων της οικονομίας, όπως η τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η έρευνα και καινοτομία, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και τα επενδυτικά ταμεία», ανέφερε ο κ. Πετρίδης σε γραπτή απάντησή του.

Λέει ακόμη ότι «οφείλεται επίσης στην ενίσχυση πολιτικών καθώς και επενδύσεις που έφεραν διαφοροποίηση παραδοσιακών τομέων της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, και ο πρωτογενής τομέας». Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, και οι επενδυτές οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλους αυτούς τους τομείς της οικονομίας, ως επί το πλείστoν σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, δεν κάνουν αρπακτή, συνεχίζει.

«Εργάζονται σκληρά, αναλαμβάνοντας ρίσκο, και επωφελούνται των προοπτικών που διασφάλισαν οι πολιτικές της Κυβέρνησης και έφεραν αναβαθμίσεις, οικονομική σταθερότητα και βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών. Επωφελούνται επίσης  από τις διαφορετικές πολιτικές στήριξης της Κυβέρνησης, που στοχευμένα εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια, για να καταφέρει τη μείωση της ανεργίας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» προσθέτει.

«Οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και η Κυβέρνηση δίνουν αυτή τη στιγμή μια μάχη για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και προς αυτό το σκοπό έχουν δαπανηθεί εκτάκτως σε διάφορα μέτρα στήριξης πέραν των 1.7 δις Ευρώ μέχρι σήμερα. Παράλληλα, σχεδιάζει την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για περαιτέρω ενίσχυση και διαφοροποίηση του αναπτυξιακού μας μοντέλου μέσω της ψηφιοποίησης, της ενίσχυσης της πράσινης οικονομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενή τομέα, αλλά και μέσω των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», λέει ο ΥΠΟΙΚ.

Καλεί τέλος «όλα τα κόμματα, αντί να προτείνουν πολιτικές οι οποίες δυναμιτίζουν τα θεμέλια της οικονομίας απειλώντας την οικονομική σταθερότητα - όπως αυτές που είδαμε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής - να συνεργαστούν με την Κυβέρνηση, για επιτυχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα συνοδεύουν το «Ταμείο Ανάκαμψης», γιατί εκτός από τις επόμενες εκλογές πρέπει να σκεφτούμε και τις επόμενες γενιές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άντρος: Το οικονομικό μοντέλο και η οικονομική διακυβέρνηση έχει προβληματικά χαρακτηριστικά

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα