«Ο αριθμός είναι παραπλανητικός σε όσους δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα»

Επιστολή σε ξένους εταίρους σε σχέση με τα κρούσματα και το εμβολιαστικό πλάνο στην Κύπρο έστειλαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Μεταφορών και Τουρισμού, με την οποία τους καλούν να λαμβάνουν υπόψη την εικόνα για την χώρα μας σε σχέση με τα ταξίδια προς την Κύπρο. Την επιστολή, που έχει ημερομηνία 21 Απριλίου, δημοσιοποίησε την Πέμπτη η ΟΕΒ.

Η ΟΕΒ σε ανακοίνωση με την οποία συνοδεύει την επιστολή και βασιζόμενη σε στοιχεία στην επιστολή αυτή, αναφέρει ότι παρόλο που η Κύπρος σημειώνει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θετικότητας από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη (γύρω στο 1% σε σύγκριση με ποσοστά που κυμαίνονται από 3% μέχρι 15% στα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη), ο αριθμός πολιτών που καταγράφονται ως θετικοί στον COVID-19 στο νησί μας είναι πολύ ψηλός σε αναλογία πληθυσμού.

"Ο αριθμός αυτός είναι παραπλανητικός σε όσους δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα. Η Κύπρος κατατάσσεται δεύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο στον αριθμό ελέγχων ταχείας ανίχνευσης (rapid test) που διενεργούνται σε καθημερινή βάση. Χαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα (12/4 – 18/4) διενεργήθηκαν πέραν των 400.000 rapid test, αριθμός που αντιστοιχεί στο 46% του πληθυσμού του νησιού και ως φυσικό επακόλουθο ήταν ο αντίστοιχα μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων. Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σας ενημερώνει ότι τα πιο πάνω σημειώνονται σε διευκρινιστική επιστολή που συνυπογράφουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος", αναφέρει η ΟΕΒ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΟΕΒ, στην επιστολή τους τα τρία μέλη της κυβέρνησης τονίζουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εμβολιαστική κάλυψη σε ποσοστό 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου. Σημειώνουν επίσης ότι η Κύπρος έχει κάνει άλματα προόδου στο θέμα της διασφάλισης της υγείας όσων φθάνουν στο νησί μας.

"Η επιστολή, η οποία επισυνάπτεται, αποστάληκε από τους τρεις Υπουργούς σε εταίρους στο εξωτερικό με την παράκληση να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις πιο πάνω πληροφορίες προτού καθορίσουν τις πολιτικές τους σε ότι αφορά τα ταξίδια προς την Κύπρο",  καταλήγει η ΟΕΒ.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις