Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας με το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας πραγματοποίησε επίσκεψη στις προσωρινές εγκαταστάσεις του CMMI στην Λάρνακα την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021. To Κυπριακό Ινστιτούτο για τη θάλασσα και τη Ναυτιλία αποτελεί ένα επιστημονικό  κέντρο αριστείας που  εδρεύει στην Κύπρο με σκοπό να προωθήσει επιστημονικές και επιχειρησιακές δράσεις στηρίζοντας την έρευνα και την καινοτομία σε Ναυτιλιακά και Θαλάσσια θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο, εδραιώνοντας   συνεργασίες με άλλα γνωστά ιδρύματα, βοηθώντας έτσι στη μεταφορά και ανταλλαγή της γνώσης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Ζαχαρίας Σιόκουρος ανέφερε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει το Ινστιτούτο παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το CMMI πέτυχε να δημιουργήσει δέκα Κέντρα Έρευνας και Καινοτομίας, τα οποία ήδη συμμετέχουν ενεργά σε διάφορα θαλάσσια και ναυτιλιακά έργα.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης συνεχάρη το  CMMI για το όραμα, τους στόχους και τις επιδιώξεις του καθώς  και για το γεγονός ότι αποτελεί  σημαντικό πρεσβευτή της χώρας, στην προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στους τομείς της θαλάσσιας και της γαλάζιας οικονομίας, ενισχύοντας  έτσι τη δυναμική  ανάπτυξης  τους στην Κύπρο. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε τη σημασία των συνεργιών  μεταξύ του CMMI και της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για την Κυπριακή ναυτιλία και για την διαμόρφωση και ολιστική ανάπτυξη της εθνικής ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής. Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητά του να συνεργαστεί στενά με το CMMI σε όλους τους παραπάνω τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας με γνώμονα την επίτευξη των πιο πάνω στόχων.

Δειτε Επισης

Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο
Περνούν από τη ΒΟΥΛΗση στην πράξη-Η πρόταση νόμου που κόβει τα δωδεκατημόρια των ημικρατικών
Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης