Κρατικές εγγυήσεις με Γενικό Ελεγκτή ως παρατηρητή

Στην αυριανή Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, το οποίο συζητήθηκε και σήμερα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Στο νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί αύριο προς ψήφιση επανήλθε ως πρόνοια υπό την μορφή τροπολογίας, η θέση του ΔΗΚΟ για επιτροπή παρακολούθησης της όλης διαδικασίας, στην οποία να συμμετέχει ως παρατηρητής ο Γενικός Ελεγκτής.

Διαβάστε ακόμη: 

Καταθέτουν τροπολογίες, κλειδώνουν γραμμή για κρατικές εγγυήσεις

Επιπρόσθετα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, υπήρξε ανακατανομή του πόσου με έμφαση στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ εισήχθη και εισήγηση για διαδικασία υποβολής παραπόνων από όσες επιχειρήσεις θα απορριφθούν.

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έκανε λόγο για σωστή μορφή του νομοσχεδίου, όπως κατά την εκτίμησή της διαμορφώθηκε σήμερα, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός, όπως ανέφερε, πως η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων συμφώνησε σε αυξημένες διαδικασίες ελέγχου και διαφάνειας.

Αβάσιμες ανησυχίες

«Η επιμονή μας για συζήτηση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις απέδωσε και αύριο θα βρίσκεται ενώπιον της Ολομέλειας. Επουδενί δεν είχαμε δεχτεί ή δεν θα δεχόμασταν να πάει για μετά τις εκλογές και ιδού που βρέθηκε ο χρόνος και ο τρόπος για να το έχουμε αύριο στην Ολομέλεια», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλάς.

«Το δεύτερο που θέλω να πω και να επαναλάβω», συνέχισε, «είναι ότι είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους στις παρούσες δύσκολες συνθήκες. Θεωρούμε επίσης αβάσιμες τις ανησυχίες που εκφράζονται. Το νομοσχέδιο εκπορεύεται από τον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό που διασφαλίζει πολλά από όσα εκφράζονται ούτως ή άλλως».

«Άλλωστε», κατέληξε, «εφαρμόστηκε σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να φοβούνται όλα αυτά που επινοούν κάποιοι ότι πρέπει να φοβόμαστε».

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο