«Πέτρα του σκανδάλου» και για τις κρατικές εγγυήσεις ο Οδυσσέας

Για άλλη μια φορά ο Γενικός Ελεγκτής φαίνεται να εξελίσσεται σε… πέτρα του σκανδάλου και να καθίσταται αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΚΟ, αυτή τη φορά με φόντο το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία στιγματίστηκε από την σφοδρή, όπως και δημοσίως μεταφέρθηκε, αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη και του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Διαβάστε εδώ: 

Νέο σίριαλ για τις κρατικές εγγυήσεις-Έξαλλος με Νικόλα ο Πετρίδης

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Πετρίδη σε ό,τι αφορά το θέμα της διαγραφής της επιτροπής παρακολούθησης και της μη συμπερίληψής της στο νομοσχέδιο.

«Μετά που ο υπουργός Οικονομικών, μας είπε ότι έκανε διαβούλευση με όλα τα κόμματα, τελικά κάποιο αόρατο χέρι αποφάσισε να διαγράψει την επιτροπή παρακολούθησης και δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που έφεραν ενώπιον μας, ισχυριζόμενος ότι αυτό έγινε μετά από διαβούλευση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα», ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Σήμερα στην παρουσία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων», συνέχισε, «ρωτήθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής να μας πει πιο κόμμα ζήτησε να αφαιρεθεί από το νομοσχέδιο η επιτροπή παρακολούθησης. Πιο κόμμα, ζήτησε λιγότερο έλεγχο από αυτό που προνοούσε το προηγούμενο νομοσχέδιο, κανένα κόμμα δεν είπε ότι ζήτησε κάτι τέτοιο. Είναι ξεκάθαρο ότι για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται η μονομανία της κυβέρνησης για να αποτρέψει τον έλεγχο σε ό,τι αφορά σχέδια μερικών δισεκατομμυρίων».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι το ΔΗΚΟ επιμένει στον έλεγχο της κυβέρνησης της διαπλοκής, κατά την έκφρασή του. «Επιμένουμε στον έλεγχο για να μην πάθουμε με τις κρατικές εγγυήσεις αυτά που πάθαμε με τα χρυσά διαβατήρια. Για αυτό σήμερα ενημερώσαμε την επιτροπή οικονομικών πως θα καταθέσουμε την ερχόμενη Πέμπτη,   σχετική τροπολογία για να επανέλθει η επιτροπή παρακολούθησης στο νομοσχέδιο με τη συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή ως παρατηρητή».

Διαβάστε ακόμη: 

Οι κρατικές εγγυήσεις, η απαράδεκτη Βουλή και τα… θρομβωτικά επεισόδια

Στην αντεπίθεση για τις κρατικές εγγυήσεις ο Κ. Πετρίδης

Άσπρος καπνός για τις κρατικές εγγυήσεις

Αυτές είναι οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών της Κύπρου

ΚΕΔΙΠΕΣ-Altamira: Σε νέα οικονομική βάση η συνεργασία

Ασύστολη ψευδολογία

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε λόγο ασύστολη ψευδολογία και σε ό,τι αφορά την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Οικονομικών.

«Μετά που κατηγόρησε τη Βουλή ότι θα αφήσει την οικονομία χωρίς ρευστότητα αν δεν ψηφίσουμε αυθημερόν αυτό το νομοσχέδιο, σήμερα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών αναδιπλώθηκε και μας είπε ότι ακόμη και αν ψηφίσουμε την ερχόμενη Πέμπτη, το σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν την επανασύσταση της νέας Βουλής τον ερχόμενο Ιούνιο και ο λόγος επειδή θα πρέπει να στείλουν αυτό το νομοσχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το εγκρίνει και μετά θα πρέπει να ξαναέρθουν πίσω στην νέα Βουλή για να εγκρίνει το σχετικό διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών. Όσα ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες, συνιστούσαν ασύστολη ψευδολογία», υποστήριξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους