Κέρδη και στην δεύτερη εβδομάδα Απριλίου για το Χρηματιστήριο

Κέρδη, τα οποία ανήλθαν σε ποσοστό 1,99%, κατέγραψε και στην δεύτερη εβδομάδα Απριλίου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αυξάνοντας τα κέρδη εντός του τρέχοντος μήνα σε ποσοστό 3,97%. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε την Παρασκευή μικρή πτώση σε ποσοστό 0,35%, κλείνοντας στις 62,75 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 37,43 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,40%. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε σε €162.415.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημείωσαν οι δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,47% και των Ξενοδοχείων κατά 0,24%.

Πτώση σημείωσαν ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 1,86% και ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,66%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €53.208 (πτώση 1,47% - τιμή κλεισίματος €1,005). Ακολούθησαν οι μετοχές της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €41.201 (άνοδος 1,77% – τιμή κλεισίματος €2,30), της Logicom με €28.005 (άνοδος 2,17% - τιμή κλεισίματος €1,41), της CCC Tourist Enterprises με €26.275 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,14) και της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με €8.585 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,488).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 136.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των 13 Εβδομάδων Γραμματίων Δημοσίου 1ης Έκδοσης, Σειράς 2021 (29/01/2021 -29/04/2021), με κωδικό ΓΔ13A21/ TB13A21 από τις 26 Απριλίου 2021 μέχρι και τις 28 Απριλίου 2021 (συμπεριλαμβανομένης), μέχρι δηλαδή την εκκαθάριση όλων των συναλλαγών, ενόψει της διαγραφής των τίτλων αυτών.

Η διαγραφή των πιο πάνω Γραμματίων Δημοσίου από το Χρηματιστήριο και από το Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο θα γίνει στις 29 Απριλίου 2021.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε για εκκαθάριση των συναλλαγών, μέσα στα πλαίσια προστασίας των επενδυτών, σύμφωνα με το Άρθρο 183 του Περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Επίσης, το ΧΑΚ ανακοίνωσε την εισαγωγή 1.000.000 μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,10 της εταιρείας Corado Management Plc και την ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της στο Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.  

Αναφέρει ότι η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας, είναι η εταιρεία Capital Markets Experts A.E. και προσθέτει ότι οι κύριες δραστηριότητες του εκδότη είναι η εμπλοκή σε θέματα διαμεσολάβησης στη σύνταξη ναυλοσυμφώνων για ναυτιλιακές εταιρίες και μελλοντικά δραστηριοποίηση ως εταιρεία επενδύσεων στο μετοχικό κεφάλαιο εισηγμένων και μη εισηγμένων εταιρειών.

Αναφέρει επίσης ότι η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 και θα πραγματοποιείται σε ευρώ, ενώ το ΧΑΚ θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας BCRE - Brack Capital Real Estate Investment N.V. (ΝΕΑ Αγορά) για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2021 ή μέχρι τη διαγραφή των τίτλων της από το Χρηματιστήριο.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας, λόγω:

Οι λόγοι, σύμφωνα με το ΧΑΚ, είναι η μη υποβολή και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρείας για την περίοδο που έληξε 30/06/2020 και ο μη διορισμός Συμβούλου Εισαγωγής.

Αναφέρει επίσης ότι η αναστολή παρατείνεται λόγω μη ολοκλήρωσης εκ μέρους της εταιρείας των διαδικασιών για διαγραφή των τίτλων της από το Χρηματιστήριο και προσθέτει πως μέχρι τότε, η διαπραγμάτευση των εν λόγω τίτλων θα παραμείνει υπό αναστολή.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές