Πρόταση για κούρεμα στις συνεντεύξεις για το δημόσιο

Τον περιορισμό του αριθμού των υποψηφίων που διεκδικούν θέσεις δημόσιας υπηρεσίας σε συνεντεύξεις ενώπιον της ΕΔΥ, προωθεί η Βουλή, έτσι ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία υποψηφίων που δεν έχουν «ουσιαστικές πιθανότητες απόκτησης θέσης», να μειωθεί η γραφειοκρατία, να επιταχυνθεί ο χρόνος κάλυψης των κενών θέσεων και να μειωθεί ο όγκος εργασίας της ΕΔΥ.

Η πρόταση Νόμου κατατέθηκε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Μιχάλη Σοφοκλέους, ο οποίος εξήγησε τις πρόνοιες της. Ο κ. Σοφοκλέους εξήγησε πως σήμερα καλούνται σε συνέντευξη από τους επιτυχόντες στις εξετάσεις, ένας αριθμός τριπλάσιος των θέσεων που προκηρύσσονται. Αυτό, είπε, έχει μια λογική όταν οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες, αλλά δεν έχει καμία λογική όταν οι θέσεις είναι αυξημένες.

Διαβάστε ακόμα:

Πύργος 12 ορόφων θα ανεγερθεί απέναντι από το Προεδρικό

«Άλλαξε» πρόσωπο το τραπεζικό σκηνικό

 

Η πρόταση προνοεί, όταν οι θέσεις είναι μέχρι 3, να καλείται για συνέντευξη τριπλάσιος αριθμός υποψηφίων, όταν οι θέσεις είναι από 4-20 να καλούνται οι διπλάσιοι υποψήφιοι, όταν οι θέσεις είναι από 21-50 να καλείται ο αριθμός των κενών θέσεων επί 1,5 φορές και τέλος όταν οι θέσεις είναι πάνω από 51 να καλούνται υποψήφιοι επί 1,25.

«Θεωρώ κρίσιμη αυτή την πρόταση διότι με το σημερινό καθεστώς δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα και πολλές φρούδες ελπίδες σε νέους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή. Με την πρόταση προάγουμε κατ΄ αρχή τη διαφάνεια, τις αξίες της δημοκρατίας και την αξιοκρατία», είπε.

Ο κ. Σοφοκλέους σημείωσε πως με την Πρόταση Νόμου οι επιλογές περιορίζονται στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά πιθανότητες διορισμού. «Απλοποιούμε και επιταχύνουμε τις διαδικασίες διορισμού και απαλλάσσουμε την ΕΔΥ από πολλή και άδικο φόρτο εργασίας. Κυρίως όμως απαλλάσσουμε ένα μεγάλο αριθμό νέων από το άγχος και την ταλαιπωρία που προκαλείται πάρα πολλές φορές από την πρόσκληση τους σε μια συνέντευξη στην οποία ουσιαστικά δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τόσο οι βουλευτές όσο και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, της ΕΔΥ και των συντεχνιών «αγκάλιασαν την πρόταση». Μάλιστα, κατέληξε, είναι πολύ πιθανόν η Πρόταση Νόμου να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής πριν τη διάλυση της για τις εκλογές.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων