Ανησυχία για μαζικές συναθροίσεις εκφράζει το ΕΒΕ Λεμεσού

Την έντονη απαρέσκεια  του για τη μαζική συνάθροιση της Κυριακής, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, αλλά και την ανησυχία του για τις γενικότερες συγκεντρώσεις πολιτών, εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, το οποίο καλεί τους αρμόδιους να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο σε προγραμματισμένη κινητοποίηση πολιτών, το Σάββατο, στη Λευκωσία.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, το ΕΒΕ Λεμεσού αναφέρει πως «ενώνει τη φωνή του με όλους, όσοι έχουν εκφράσει την έντονη απαρέσκεια τους για την ανεξέλεγκτη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη, εν μέσω πανδημίας, συνάθροιση συμπολιτών μας στο χώρο του παλιού λιμανιού της Λεμεσού την περασμένη Κυριακή».

Ταυτόχρονα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για «την πρόθεση, προφανώς χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι προγραμματίζουν μαζική κινητοποίηση το ερχόμενο Σάββατο στη Λευκωσία».

Το ΕΒΕ Λεμεσού υπογραμμίζει πως «με τον ίδιο τρόπο που τόσον η πολιτεία, όσον και οι ειδικοί επιδημιολόγοι, υπήρξαν έντονα επικριτικοί για τα ατυχή συμβάντα της Κυριακής στη Λεμεσό, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αντιδράσουν και για την προγραμματισμένη κινητοποίηση του Σαββάτου στη Λευκωσία».

«Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας γενικά και όχι μόνο της Λεμεσού, είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώριο για κανένα απολύτως εφησυχασμό και ενδείκνυται όλοι, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων», συμπληρώνει.

Αναφέρει, ακόμη, πως «η χώρα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές και χωρίς καθόλου να παραγνωρίζεται το δικαίωμα έκφρασης του κάθε πολίτη, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι και άλλα αναφαίρετα δικαιώματα, προεξάρχοντος του δικαιώματος στην εργασία, έχουν ανασταλεί και πάλι λόγω της πανδημίας για πολλούς συμπατριώτες μας, με ευνόητες πολύ αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ακριβώς λόγω των συνθηκών της έκτακτης ανάγκης που έχουμε ενώπιον μας».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»