Στο μικροσκόπιο ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός

Τις προτεραιότητες του παρουσίασε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) σε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα στο Υπουργείο Οικονομικών, με τα μέλη του Συνδέσμου να δηλώνουν και δια ζώσης την ετοιμότητα τους να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία, κυρίως σε θέματα στα οποία αναλαμβάνει δράση ο CFA Cyprus.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του CFA Society Cyprus Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, κατά τη συνάντηση ανέλυσαν τους στόχους του Συνδέσμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια καταπολέμησης του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού. Παράλληλα, είπε, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους, ως  μέλη της παγκόσμιας κοινότητας CFA και του CFA Institute, μπορούν να συνδράμουν στην ανάπτυξη και ορθολογισμό του χρηματοοικονομικού κλάδου, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της χώρας.

Αναφορά έγινε και στους τρόπους αξιοποίησης των διασυνδέσεων του CFA Cyprus με το γραφείο του CFA Institute στις Βρυξέλλες, με στόχο την προσφορά τεχνογνωσίας στη διαμόρφωση των τοπικών νομοθεσιών, για εναρμόνιση της Κύπρου με τον αυξανόμενο αριθμό οδηγιών και νομοθετημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός σύνδεσμος του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 160.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Πρωταρχικός στόχος του CFA είναι η ανάδειξη της αξίας του χρηματοοικονομικού συμβούλου σε θέματα που αφορούν στον ορθό οικονομικό προγραμματισμό σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία, με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας των Ρυθμιστικών Αρχών και της Κυβέρνησης.

Τα μέλη του Συνδέσμου θεωρούνται τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

 

 

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024