Αντωνίου: Να μην κατατμηθεί  το λιανικό εμπόριο

Δημόσια έκκληση προς το Υπουργικό Συμβούλιο να μην κατατμηθεί το λιανικό εμπόριο κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Αντωνίου. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Αντωνίου επισήμανε πως θα πρέπει να επανεκκινήσει σύσσωμο το λιανικό εμπόριο με την σταδιακή άρση των μέτρων, συμπεριλαμβανομένου των εμπορικών κέντρων, υπογραμμίζοντας πως οι επιχειρηματίες, οι οποίοι, όπως είπε, βλέπουν το βιος τους να καταστρέφεται, παρουσιάζονται διατεθειμένοι να προβούν στις δέουσες δαπάνες ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα «Τροόδους» στα εμπορικά κέντρα.

Η ΟΕΒ, ανέφερε ο κ. Αντωνίου, βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Υγείας ώστε να υπάρξει αυξημένος διαγνωστικός έλεγχος, rapid tests, στους εργαζομένους που θα επιστρέφουν στην εργασία τους δια φυσικής παρουσίας. Σημείωσε πως θα πρέπει να διαβεβαιωθούμε πως όσοι επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους από τις αρχές Φεβρουαρίου, θα είναι covid free και για την επίτευξη του στόχου αυτού η ΟΕΒ εισηγείται όπως πραγματοποιηθεί διαγνωστικός έλεγχος τις επόμενες ημέρες σε όλους τους εργαζομένους που θα επιστρέψουν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αντωνίου τόνισε πως η πρακτική πραγματοποίησης διαγνωστικών ελέγχων σε τακτική βάση αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο κάτι με το οποίο συμφωνεί και το Υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Υγείας παρουσιάζεται πρόθυμο να αποστέλλει κλιμάκιο διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων στις επιχειρήσεις επί τόπου.

Στόχος είναι όπως πραγματοποιείται διαγνωστικός έλεγχος σε όλους τους εργαζομένους μία φορά τον μήνα, ενώ εισήγηση της ΟΕΒ είναι όπως πραγματοποιείται διαγνωστικός έλεγχος του 25% των εργαζομένων κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών ελέγχων με ασφάλεια και στη βάση των προτύπων, θα επιταχθούν και φοιτητές νοσηλευτικής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκπαιδευτούν εθελοντές επιχειρήσεων.

Δειτε Επισης

Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Πράσινο» Βουλής για αγορά 30 ηλεκτρικών και 5 υβριδικών οχημάτων για αξιωματούχους
Με δύο τρόπους οι προαγωγές στο Δημόσιο το 2024-Καθοριστική η παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας