Νέα σταθερά κόμιστρα ταξί προς αεροδρόμια από τον Μάρτιο

Από την 1η Μαρτίου του 2021 θα εφαρμοστούν τα νέα σταθερά κόμιστρα από και προς τα αεροδρόμια, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
 
Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι ο Υπουργός Μεταφορών έχει καθορίσει, για τις μισθώσεις που γίνονται από και προς τα αεροδρόμια, ως πάγια κόμιστρα, για  τις κατηγορίες ταξί, αστικά και αγροτικά, με στόχο την επίλυση του διαχρονικού προβλήματος, που άπτεται κυρίως της κατάλληλης πληροφόρησης των επισκεπτών/τουριστών στην Κύπρο και του επιβατικού κοινού γενικότερα. 
 
Συγκεκριμένα, οι τιμές που έχουν καθοριστεί, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των αποσκευών, κυμαίνονται για ταξί που μεταφέρουν μέχρι 4 επιβάτες, για ημερήσια χρέωση, από €45 μέχρι €160 προς το αεροδρόμιο Λάρνακας από τις περιοχές  Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πρωταρά, Αγίας Νάπας, Πισσουρίου, Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, Τροόδους και Πύργου Τυλληρίας.
 
Για τις νυχτερινές διαδρομές από τις ίδιες περιοχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι τιμές κυμαίνονται από €50 μέχρι €190, ενώ για ταξί που μεταφέρουν μέχρι 5 με 6 επιβάτες οι τιμές αυξάνονται ελαφρώς πιο πάνω, δηλαδή η ημερήσια χρέωση κυμαίνεται από €60 μέχρι €210, ενώ η νυχτερινή από €65 μέχρι €245.
 
Για διαδρομές προς το αεροδρόμιο Πάφου από τις ίδιες περιοχές, ο Υπουργός Μεταφορών καθόρισε για ταξί που μεταφέρουν μέχρι 4 επιβάτες ως ημερήσια χρέωση τιμές από €110 μέχρι €75 ενώ για νυχτερινές χρεώσεις από €130 μέχρι €85.
 
Σε σχέση με τα ταξί που μεταφέρουν μέχρι 5 με 6 επιβάτες, για διαδρομές προς το αεροδρόμιο Πάφου από τις ίδιες περιοχές, οι τιμές καθορίστηκαν από €145 μέχρι €95 για ημερήσιες διαδρομές και από €170 μέχρι €110 για νυχτερινές διαδρομές.
 
Όπως σημειώνει το Υπουργείο Μεταφορών ο καθορισμός πάγιων κομίστρων αναμένεται να προσδώσει αξιοπιστία στη μεταφορά με ταξί και, συνακόλουθα, να βελτιώσει τον επαγγελματισμό και να αυξήσει την επιβατική κίνηση στο τομέα αυτό, σημειώνοντας ότι τα κόμιστρα που έχουν καθοριστεί είναι σταθερά, δηλαδή δεν επιτρέπεται η χρέωση οποιουδήποτε άλλου ποσού, είτε χαμηλότερου είτε ψηλότερου.

Εξάλλου, αναφέρει ότι ο καθορισμός των κομίστρων έγινε μετά από σύσταση του Συμβουλίου Οδικής Τροχαίας Μεταφοράς και με βάση τις εξουσίες που παρέχονται στον Υπουργό από το εδάφιο (5) του άρθρου 9 των περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Νόμων του 1982 μέχρι 2019.

Το Συμβούλιο Οδικής Τροχαίας Μεταφοράς, στο οποίο μετέχουν, η Αρχή Αδειών, το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το ΚΕΒΕ και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, κατέληξε στη σύσταση του μετά από διαβούλευση και αφού έλαβε σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις των ενδιαφερομένων φορέων και ιδιαίτερα των συνδέσμων ιδιοκτητών και επαγγελματιών ταξί.

Ο Υπουργός Μεταφορών καλεί τους επαγγελματίες στον τομέα του ταξί να εφαρμόσουν πιστά τα νέα καθορισμένα κόμιστρα από και προς τα αεροδρόμια, ως ένα από τα βήματα που λαμβάνονται και θα ληφθούν με σκοπό τη βελτίωση του τομέα της μεταφοράς με ταξί στην Κύπρο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα πάγια κόμιστρα  ισχύουν και για τις δημόσιες αργίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα