Αυξάνεται η αμοιβή των μελών της Ερευνητικής για χρυσά διαβατήρια

Με το …αζημίωτο οι εργασίες της εκάστοτε Ερευνητικής Επιτροπής που διορίζεται, καθώς η Δημοκρατία καταβάλλει υψηλά ποσά μηνιαίως στα μέλη των Επιτροπών αυτών για τη διερεύνηση που καλούνται να κάνουν.
 
Με απόφαση του στις 4 Νοεμβρίου 2020, το Υπουργικό Συμβούλιο αυξάνει την τιμητική αποζημίωση του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών.
Ειδικότερα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:
α) Να εγκρίνει τη διαφοροποίηση της αμοιβής του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, από το καθορισμένο πλαίσιο πολιτικής που αφορά στην αμοιβή των Προέδρων και Μελών των Ερευνητικών Επιτροπών / Επιτροπών Έρευνας, το οποίο καθορίζεται με την Εγκύκλιο με αρ. 1511 του Υπουργείου Οικονομικών
β) Να καθορίσει την αμοιβή του Προέδρου και των Μελών της εν λόγω Ερευνητικής Επιτροπής, ως ακολούθως:
  • Έκαστος των Προέδρου και Μελών της Επιτροπής, είτε είναι εν ενεργεία κρατικός υπάλληλος/αξιωματούχος, είτε είναι ιδιώτης ή συνταξιούχος κρατικός υπάλληλος/αξιωματούχος, θα αποζημιώνεται με ποσό ύψους, €10.000 για όλη τη διάρκεια κάθε τρίμηνης περιόδου έρευνας.
  • Σε περίπτωση που η έρευνα αφορά ένα επιπρόσθετο μήνα πέραν της κάθε τριμηνίας, η αποζημίωσή τους θα ανέρχεται στις €3.500 και για δύο επιπρόσθετους μήνες, η αποζημίωσή τους θα ανέρχεται στα €7.000.
Το Υπουργικό εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Οικονομικών να εξεύρει και διαθέσει τις απαιτούμενες για τον προαναφερόμενο σκοπό πιστώσεις, σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι υφιστάμενες πιστώσεις του Προϋπολογισμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση εγκύκλιο που είχε εκδώσει στις 13 Ιανουαρίου 2015 του Υπουργείο Οικονομικών (αρ. 1511), η μέχρι πρότινος αμοιβή για τα μέλη Ερευνητικών Επιτροπών ίσχυε ως ακολούθως:  
  1. Για έρευνες που απαιτούν μέχρι ένα μήνα να ολοκληρωθούν €3.500
  2. Για έρευνες που απαιτούν μέχρι δύο μήνες να ολοκληρωθούν €7000
  3. Για έρευνες που απαιτούν πάνω από δύο μήνες να ολοκληρωθούν €10.000
Στην τότε εγκύκλιο διευκρινιζόταν ότι στην περίπτωση των εν ενεργεία κρατικών υπαλλήλων/αξιωματούχων, Προέδρων και Μελών Ερευνητικών Επιτροπών/Επιτροπών Έρευνας, ο Υπουργός Οικονομικών είχε αποφασίσει όπως αποζημίωση να καταβάλλεται μόνο στην περίπτωση που αυτοί απασχολούνται εκτός του κανονικού ωραρίου για τους σκοπούς των επιτροπών, κατ' αναλογίαν και στη βάση της προαναφερόμενης αποζημίωσης και των δεδομένων της περίπτωσης, με ανώτατο όριο το 50% της αντίστοιχης τιμητικής αποζημίωσής των ιδιωτών, συνταξιούχων κρατικών υπαλλήλων και αξιωματούχων μελών.
 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)