Μετατρέπουν τα πιο τολμηρά όνειρα σε διακόσμηση

Το 2008, δύο μακροχρόνιοι φίλοι και τώρα κοινοί διευθυντές, Sunshine Matsis και Κυριάκος Κούσιος, -αποφάσισαν να ιδρύσουν την εταιρεία εσωτερικού σχεδιασμού Sidetoside στη Λεμεσό, η οποία επικεντρώνεται στην εφαρμογή ενός μοναδικού και καινοτόμου στρατηγικού σχεδιασμού σε κάθε έργο. Τα τελευταία 12 χρόνια, η εταιρεία έχει αναλάβει εντυπωσιακά έργα τόσο στην Κύπρο και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το ξενοδοχείο Amara και το Trilogy στη Λεμεσό, καθώς και στο ελληνικό νησί του Σκορπιού.

Φιλοσοφία
Η προσέγγιση των σχεδιαστών αποτελεί γιορτή για το μοναδικό πλαίσιο κάθε έργου το οποίο προσεγγίζεται με μια καινοτόμο στρατηγική σχεδιασμού ώστε να υπάρχει εξισορρόπηση των στόχων του. Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση προσαρμόζονται ώστε να παρέχουν εξατομικευμένα αποτελέσματα. Για τους δημιουργούς αποτελεί μεγάλη πρόκληση ο συνδυασμός της ομορφιάς και της καλαισθησίας από την μια και της λειτουργικότητας από την άλλη. Σε όλη αυτή την διαδικασία, οι δημιουργοί καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μορφές, χώρο, γραμμές, φως, χρώμα, υφή και μοτίβα. Το κλειδί για τους ίδιους αποτελεί η χρήση των πιο πάνω στοιχείων κατά τρόπο ώστε να εξισορροπείται η αισθητική με τη λειτουργία οποιουδήποτε χώρου που καλούνται να σχεδιάσουν και να διακοσμήσουν.

Πηγή έμπνευσης
Οι ίδιοι οι πελάτες όπως και ο τρόπος ζωής τους οδηγούν πάντα στην αρχική πρόχειρη σχεδίαση. Ως σχεδιαστές, εμπνέονται από όλες τις πτυχές της ζωής τους, από μέρη που έχουν έχουμε ταξιδέψει ή επισκεφτεί σε όλες τις άλλες εμπειρίες. Ωστόσο, η μεγαλύτερη έμπνευσή τους προέρχεται από τους ίδιους τους πελάτες. Στον κάθε πελάτη προσφέρεται διαφορετικός σχεδιασμό καθώς οι ανάγκες και ο τρόπος ζωής τους είναι πολύ διαφορετικοί και αυτές οι διαφορές μεταφέρονται σε εκλεκτικά σχέδια κατά παραγγελία. Η πρόκληση είναι πάντα να εξευρεθεί η «οδός» η οποία θα οδηγήσει στην φιλοξενία των συναισθημάτων, των επιθυμιών καθώς και των ονείρων τους στον σχεδιασμό που προσφέρουν.
 
Ποιες είναι μερικές από τις πιο περίεργες απαιτήσεις που είχατε;
Κάθε ένας από τους πελάτες μας έχει μια διαφορετική προσέγγιση και διαφορετικές ανάγκες. Είναι σχεδόν αδύνατο να γενικεύσουμε. Δεν θα περιγράφαμε κανένα αίτημα από έναν πελάτη ως "περίεργο", καθώς εκτιμούμε τη μοναδικότητά τους και την προσέγγισή τους στο σχεδιασμό.

Ποια από τα έργα που έχετε αναλάβει αισθάνεστε πιο υπερήφανοι και γιατί;
Ένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά μας είναι ότι εκτιμούμε όλα τα έργα και τους πελάτες μας με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε υπερήφανοι για όλα τα έργα και τους πελάτες μας, δημιουργώντας ένα χώρο που μπορούν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Ωστόσο, μία από τις πιο εμβληματικές και συναισθηματικές εμπειρίες ήταν η συμμετοχή μας στο έργο για τον Σκορπιό, που κάποτε ήταν το σπίτι της οικογένειας Ωνάση. Λόγω αυτού του ιστορικού υπόβαθρου, η εμπειρία μας με τον σημερινό ιδιοκτήτη ήταν μια απίστευτη ευκαιρία να ξαναζήσουμε το παρελθόν και επίσης να είμαστε μέρος μιας αναγέννησης.

Τι πιστεύετε για την αισθητική των Κυπρίων; Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη σχεδιασμού που βλέπετε;
Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει βελτιωθεί σημαντικά όσον αφορά την αισθητική και έχουμε δει πολλά μεγάλα έργα να αναπτύσσονται στην Κύπρο. Υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για σχεδιασμό, με ιδιαίτερη προτίμηση στην πολυτέλεια και την κομψότητα. Το Sidetoside είναι υπερήφανο που είναι μέρος αυτής της εξέλιξης στην Κύπρο και ιδιαίτερα για να συμμετάσχει σε ορόσημα και εικονικά έργα όπως το ξενοδοχείο Amara στη Λεμεσό και το Trilogy Limassol Seafront.

*Δημοσιεύθηκε στην τρίτη έκδοση “The Cyprus Journal of Wealth Management” της Eurobank Κύπρου.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή