Χ. Αγκαστινιώτης: Επίπονα αλλά αναγκαία τα νέα μέτρα

«Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας είναι επίπονα αλλά αναγκαία», τονίζει ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

«Σίγουρα η ζωή είναι πάνω από την οικονομία, τα μέτρα είναι σκληρά, θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την οικονομία, γι αυτό και ζητάμε οσονούπω να εξαγγελθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί και θα πληγούν σε αυτή τη δεύτερη έξαρση της πανδημίας», ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews ο κ. Αγκαστινιώτης.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της για εξασφάλιση εγκεκριμένων εμβολίων το συντομότερο, αν είναι δυνατό και πέραν της συμφωνίας που έχει κάνει κεντρικά η Ε.Ε.

Εξάλλου, πρόσθεσε, «η Κυβέρνηση πρέπει να επαναφέρει στη Βουλή το σχέδιο παροχής ρευστότητας με κρατικές εγγυήσεις για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις και να  εξαγγείλει ένα γενναιόδωρο σχέδιο χορηγιών προς τις επιχειρήσεις, των οποίων ο κύκλος εργασιών έχει πληγεί και τα οικονομικά τους βρίσκονται σε άθλια κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου το ΚΕΒΕ είχε αποστείλει επιστολή προς τον ΥΠΟΙΚ, καλώντας την κυβέρνηση να εξαγγείλει μέτρα οικονομικής στήριξης των επηρεαζομένων επιχειρήσεων, των οποίων η βιωσιμότητα πλήττεται άμεσα από τα περιοριστικά μέτρα. "Το γεγονός ότι επιχειρήσεις κλείνουν υποχρεωτικά με βάση τα σχετικά διατάγματα επιδεινώνει δραματικά τα ήδη βεβαρημένα οικονομικά τους δεδομένα, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.  Γίνεται δε αντιληπτό ότι είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, πέραν του μισθολογίου τους", τόνιζε το ΚΕΒΕ.

Το ΚΕΒΕ καλούσε στην επιστολή τον ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει άμεσα "στην εξαγγελία γενναιόδωρων και στοχευμένων οικονομικών κινήτρων, στη βάση και των εισηγήσεων του" , προσθέτοντας ότι όσο καθυστερεί η εξαγγελία αυτών των μέτρων, "τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος κατάρρευσης των επιχειρήσεων, με όλες τις γνωστές συνέπειες".

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων