Σύνδ. Μεγάλων Αναπτύξεων: Ζητεί στήριξη επιχειρήσεων από το κράτος

Σε άμεση κινητοποίηση βρίσκονται ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων και το ΚΕΒΕ με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου και αντιπρόεδρο του ΚΕΒΕ Ανδρέα Δημητριάδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως το ΚΕΒΕ σε επανειλημμένες συσκέψεις και επαφές με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και άλλους Υπουργούς μετέφεραν τις θέσεις και τις απόψεις τους όσον αφορά τα μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων .

Ενδεικτικά σημείωσε, πως οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πάφου αλλά και των άλλων πόλεων αποτελούν τον  στυλοβάτη της οικονομίας και έχουν υποστεί καταστροφικό πλήγμα από την τραπεζική κρίση καθώς και από την πανδημία.

Ο κ. Δημητριάδης κάλεσε την κυβέρνηση στοχευμένα να στηρίξει τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν επηρεαστεί από τα μέτρα και που θα συνεχίσουν να επηρεάζονται, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των ζημιών που  έχουν υποστεί  συμπεριλαμβανομένου του κόστους του προσωπικού, των ενοικίων, και των άλλων εξόδων που έχουν οι επιχειρήσεις. 

Επεσήμανε δε, πως θα πρέπει αυτές οι επιχειρήσεις να  μπορέσουν να διατηρηθούν στην ζωή και να επαναδραστηριοποιηθούν όταν υποχωρήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να διατηρήσει σε κάποιο βαθμό την  εμπορική δραστηριότητα, ώστε να παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες προς τον πολίτη και να μην κλείσει πλήρως η επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους