Rising Stars: 4 εταιρείες που προδιαγράφουν λαμπρό μέλλον

Παρόλο που δεν μετράνε πολλά χρόνια ζωής, η πορεία και τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει οι τέσσερις εταιρείες που παρουσιάζουμε, προδιαγράφουν ένα λαμπρό μέλλον για τις ίδιες και τους ανθρώπους τους.
 

Αλέξανδρος Χ. Αλεξάνδρου
Διευθύνων συνεταίρος

Με διαφορετικό μοντέλο
Θέλησαν από την αρχή να διαφοροποιηθούν ως προς τις παρεχόμενες νομικές υπηρεσίες που προσφέρονται στην Κύπρο και έτσι αποφάσισαν να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν ένα διαφορετικό μοντέλο. Εγχείρημα το οποίο, όπως φαίνεται στην πράξη, στέφθηκε με επιτυχία.

Ο λόγος για τη δικηγορική εταιρεία Alexandrou & Papatheodorou ll, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας Αλέξανδρος Χ. Αλεξάνδρου, εξηγεί ότι από νωρίς ο στόχος που είχαν θέσει ήταν η δημιουργία αυτού του μοντέλου, που να απαντά σε όλες τις πτυχές του δικηγορικού επαγγέλματος. Και αυτό, για να δημιουργήσουν ένα πελατολόγιο ικανό να υποστηρίξει το επιχειρηματικό τους πλάνο, το οποίο, όπως ομολογεί ο ίδιος, ήταν συντηρητικό και περιόριζε σε μεγάλο βαθμό την ένταση και τους ρυθμούς ανάπτυξής τους.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017, με την ονομασία Α.Χ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΠΕ και απαριθμούσε μόλις δύο άτομα προσωπικό. Τον ίδιο τον κ. Αλεξάνδρου ως δικηγόρο και ακόμη ένα άτομο ως υποστηρικτικό προσωπικό με διοικητικά καθήκοντα, μέσω αγοράς υπηρεσιών.

Η ισχύς εν τη ενώσει
Ο κ. Αλεξάνδρου δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σε ανέλπιστο χρόνο, το πελατολόγιο του γραφείου άρχισε να παρουσιάζει σταθερά αυξητική τάση. Τέτοια, που όπως σημειώνει, δικαιολογούσε πλέον την αναθεώρηση του επιχειρηματικού πλάνου με εμπλουτισμό νέων δικηγόρων και διοικητικού προσωπικού. Έτσι, το 2019 εντάχθηκε στην εταιρεία, ως ονομαστικός συνέταιρος, ο Θεόδωρος Σ. Παπαθεοδώρου. Τον ίδιο μήνα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Αλεξάνδρου & Παπαθεοδώρου ΔΕΠΕ. Σήμερα, διατηρούν γραφείο στη Λευκωσία, καθώς και μέσω συνεργασίας στην Αθήνα με δυναμικό επτά δικηγόρους, έναν νομικό σύμβουλο και τρία άτομα με διοικητικά καθήκοντα.

Σιγουριά και αισιοδοξία
«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να μπορέσω να εξεύρω εκείνη την ομάδα συνεργατών, που θα ασπαζόταν την γενική, αλλά και ειδική φιλοσοφία του επιχειρηματικού μας πλάνου, που θα μπορούσε να προάγει τις αξίες της εταιρείας μας και να μετουσιώσει στο απόλυτο την επιστημονική μας ιδεολογία», τονίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως αυτό το έχουν επιτύχει σε σημαντικό βαθμό. Κάτι, που τους επιτρέπει να βλέπουν το μέλλον με περισσότερη σιγουριά και αισιοδοξία. Ερωτηθείς για την μεγαλύτερη επιτυχία, απαντά πως αυτή, ήταν ο πρώτος τους πελάτης. «Η πρώτη φορά που καλείσαι να παρουσιάσεις το επαγγελματικό σου πρόσωπο, έχει να σε διδάξει σχεδόν τα πάντα», σημειώνει.

 

Αναστάσιος Ττινιόζου
Executive director & co-founder

Μαζί με τους κορυφαίους
Αν είναι κάτι που, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει σε ό,τι αφορά την iSPIRAL και την πορεία της, είναι το γεγονός πως κατάφερε να εδραιωθεί στον τομέα της και αυτή τη στιγμή να μετρά στο πελατολόγιό της 350 συνεργάτες. Σύμφωνα με τον executive director & co-founder της Αναστάσιο Ττινιόζου, η εταιρεία όταν ιδρύθηκε το 2007 και δραστηριοποιείτο σε τοπικό επίπεδο, απασχολούσε μόνο πέντε επαγγελματίες. Ωστόσο, γύρω στο 2013 ξεκίνησε να εμπλουτίζει τη λίστα προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων εταιρικής διαχείρισης και Regulatory Technology (RegTech). Αυτή τη στιγμή, υποδεικνύει ο κ. Ττινιόζου, η εταιρεία αναγνωρίζεται ως ένας κορυφαίος παροχέας ρυθμιστικής τεχνολογίας, αφού πέραν από το ευρύ πελατολόγιο που περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις τράπεζες στην Κύπρο, σε αυτό βρίσκονται και διεθνώς κορυφαίοι αναγνωρισμένοι forex brokers, payment service providers, καθώς και πολλές εταιρείες στην αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Στο DNA μας η πρόοδος
Σ’ ό,τι αφορά τις προκλήσεις, επισημαίνει πως από της ιδρύσεώς της, η iSPIRAL αντιμετωπίζει κατά καιρούς αρκετά ζητήματα, όπως είναι η συνεχής τεχνολογική εξέλιξη, οι πολλαπλές αλλαγές σε νομοθεσίες από ρυθμιστικούς φορείς παγκοσμίως και η προσπάθεια να διατηρήσει εξαιρετικές σχέσεις σε επίπεδο εταιρείας και πελάτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ως iSPIRAL πάντα βρίσκουν λύσεις στις προκλήσεις με τον δικό τους μοναδικό και προοδευτικό τρόπο, επενδύοντας στην εκπαίδευση του προσωπικού τους και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους μέσω της καινοτομίας.

Οι ξένες αγορές
Εκείνο το οποίο επισημαίνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση, είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να καταστήσουν την iSPIRAL ως μια εκ των κορυφαίων εταιρειών RegTech, στην Κύπρο και στην Ευρώπη. «Οι στόχοι μας περιλαμβάνουν τώρα την προώθηση των λύσεων μας σε ξένες αγορές, ώστε να μπορούμε να φθάσουμε σε διεθνές επίπεδο δραστηριοτήτων και αναγνώρισης», τονίζει ο κ. Ττινιόζου.

Κουλτούρα-πρότυπο
Η επιτυχία για την οποία νιώθουν μεγαλύτερη περηφάνια, υποδεικνύει, είναι η κουλτούρα που έχουν αναπτύξει στο δικό τους εργασιακό περιβάλλον μέσα στα πλαίσια του i-matter. «Οι υπάλληλοί μας απολαμβάνουν τις ιδανικές συνθήκες εργασίας, που επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ δουλείας και προσωπικής ζωής. Ως αποτέλεσμα, καταφέραμε να μεταδώσουμε αυτό το θετικό κλίμα στους πελάτες μας, με το να τους παρέχουμε άψογη εξυπηρέτηση», καταλήγει.
 
 

Αλέξης Νικολάου
CEO

Η δυναμική του Blockchain
Μπορεί η Block.co να μετρά μόνο ένα χρόνο ζωής, ωστόσο, η δυναμική που έχει αποκτήσει και η μέχρι στιγμής πορεία της δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία, όσον αφορά την προοπτική και την περαιτέρω ανάπτυξή της.  Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Αλέξη Νικολάου, η Block.co είναι παράγωγη εταιρεία (spin-off) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ξεκίνησε εργασίες τον Οκτώβριο του 2019. Αυτή τη στιγμή εργοδοτεί έξι άτομα ως μόνιμο προσωπικό, καθώς και αριθμό συνεργατών σε Ευρώπη και Ασία.  Όπως επισημαίνει, «παρά το σύντομο βιογραφικό, καταφέραμε να ανεβάσουμε στην πλατφόρμα μας οργανισμούς, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, κυρίως από Ευρώπη και Ασία. Οι οργανισμοί αυτοί προέρχονται και από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα».

Πρόκληση να πείσουμε
Μιλώντας για προκλήσεις, ο κ. Νικολάου εξήγησε ότι για μια νεοσύστατη εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ένα εντελώς καινούργιο τεχνολογικό τομέα, όπως είναι το Blockchain, ζητούμενο είναι η επαλήθευση του ότι κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει για την υπηρεσία που προσφέρεις, γιατί αυτή επιλύει ένα πραγματικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει. Αυτό, όπως υποδεικνύει με ικανοποίηση, ήταν κάτι που κατάφεραν να επιτύχουν. Ασφαλώς, σημειώνει, κατανοούν ότι ο δρόμος μπροστά τους δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. «Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε καινούργια τεχνολογία», προσθέτει, «όπως ήταν για παράδειγμα η περίπτωση του διαδικτύου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επιφυλακτικότητά του υποψήφιου πελάτη ως προς τα πραγματικά οφέλη της».

Η αύξηση του πελατολογίου
Όπως για όλες τις νεοσύστατες εταιρείες, το στοίχημα κερδίζεται όταν καταφέρεις να δημιουργήσεις μια αυξητική ροή εσόδων μήνα με μήνα, χρόνο με χρόνο, εξηγεί ο κ. Νικολάου, συμπληρώνοντας ότι εδώ εστιάζεται και η δική τους προσπάθεια: «Πέραν της περαιτέρω τεχνολογικής αναβάθμισης, είναι η αύξηση του πελατολογίου από την εγχώρια, αλλά κυρίως την ξένη αγορά».

Τα οφέλη του Blockchain
O CEO της Block.co δεν θέλησε να μιλήσει για επιτυχίες και επιτεύγματα στην παρούσα φάση, υποδεικνύοντας πως σε αυτό το στάδιο είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Επισημαίνει ωστόσο, το γεγονός ότι έχουν έμπρακτα αποδείξει πως η τεχνολογία του Blockchain δεν αφορά μόνο τα κρυπτονομίσματα, αλλά μπορεί να προσδώσει αξία σε πολλές άλλες πτυχές των εργασιών μιας επιχείρησης. Και ότι τα καλύτερα έπονται...
 
 
 
 
Παντελής Βλαδιμήρου - Director & Ανδρέας ΓιάφαςDirector

Δείξε μου τον…πελάτη σου
Με δημιουργούς δυο νέα παιδιά, τον Παντελή Βλαδιμήρου και τον Ανδρέα Γιάφα, η Webarts ξεκίνησε το 2008 ως web design agency και εξελίχθηκε σήμερα σε ολοκληρωμένο marketing agency, με 25 άτομα προσωπικό. Έχοντας στο επίκεντρό τους το digital marketing, οι ιδρυτές της επιχείρησης εξηγούν ότι προσφέρεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική, επιδιώκοντας το καλό περιεχόμενο και τα μετρήσιμα αποτελέσματα. Αναφέρουν ενδεικτικά και κάποιους από τους πελάτες τους, όπως είναι οι Peletico, Ergo Group, IPH, Marathon Trading, Universal Life, EKA Group, Costas Theodorou.

Εξέλιξη και προσαρμογή
Ερωτηθέντες ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους ίδιους, υποδεικνύουν ως τις μεγαλύτερες επιδιώξεις τους, τη συνεχή εξέλιξη στο χώρο του digital marketing, αλλά συν τω χρόνω και την παράλληλη προσαρμογή του στις ιδιαιτερότητες της κυπριακής αγοράς. Και όλα αυτά, όπως αναφέρουν, για να πιάσουν τον στόχο που έχουν βάλει και που δεν είναι άλλος από το να καταστήσουν την εταιρεία τους ως την κορυφαία στο digital marketing. Για να το πετύχουν αυτό, επισημαίνουν ο Παντελής και ο Ανδρέας, επενδύουν συνεχώς στην τεχνογνωσία και τους ανθρώπους τους.

Για ένα σκοπό…
Ποια θεωρούν, όμως, την μεγαλύτερή τους επιτυχία; Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, απαντούν με τη φράση «we are digital story tellers with a purpose». Οι ίδιοι σημειώνουν ότι η επιτυχία τους ξεκινά από την επιτυχία των πελατών τους στο μάρκετινγκ, τα μετρήσιμα αποτελέσματα, και καταλήγει στην αύξηση των πωλήσεων.

*Δημοσιεύθηκε στην έκδοση IN BUSINESS 1000+: ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους