Βουτιά στα έσοδα από τον τουρισμό τον Οκτώβριο και το δεκάμηνο

Βουτιά στα έσοδα από τον τουρισμό της τάξης του 74,1% καταγράφηκε τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, ενώ για τους πρώτους δέκα μήνες του χρόνου η πτώση ανέρχεται στο 85,1%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, την Τετάρτη, η Στατιστική Υπηρεσία. 

Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών που διενεργεί η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Οκτώβριο 2020 διαμορφώθηκαν στα €77,4 εκ. σε σύγκριση με €299,4 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 74,1%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2020, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €376,3 εκ. σε σύγκριση με €2.533,4 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας μείωση 85,1%.

Αύξηση της τάξης του 11,9% καταγράφηκε στην κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών για τον Οκτώβριο 2020, φτάνοντας τα €767,66 σε σύγκριση με €685,82 τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου.

Παράλληλα, η κατά κεφαλή ημερήσια δαπάνη τουριστών για τον Οκτώβριο 2020 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2019 σημείωσε μείωση 12,6% (από €77,06 σε €67,34) ενώ η μέση διάρκεια παραμονής αυξήθηκε κατά 28,1%.

Η Στατιστική Υπηρεσία σημειώνει ότι με βάση τα διατάγματα που εκδόθηκαν από την κυπριακή Κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων για ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), είχε απαγορευθεί η είσοδος στη Δημοκρατία διαφόρων κατηγοριών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών, για την περίοδο 15 Μαρτίου με 8 Ιουνίου, 2020.

«Έκτοτε υπήρξε σταδιακή άρση των μέτρων και άρχισε να επιτρέπεται η άφιξη από συγκεκριμένες χώρες σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση χωρών από το Υπουργείο Υγείας, βασισμένη σε εκτιμήσεις των επιδημιολογικών τους κινδύνων», αναφέρεται.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας