Χ. Αγκαστινιώτης: Ζητεί στήριξη επιχειρήσεων για παράταση μέτρων

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες για παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.
Στην επιστολή του, ο κ. Αγκαστινιώτης  επισημαίνει την ανάγκη όπως οι αποφάσεις αυτές συνοδεύονται ταυτόχρονα και με την εξαγγελία των αναγκαίων μέτρων οικονομικής στήριξης των επηρεαζομένων επιχειρήσεων, των οποίων η βιωσιμότητα πλήττεται άμεσα.
 
«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί την πιο επικερδή περίοδο του έτους για πολλές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.  Ως αποτέλεσμα, αρκετές από αυτές εφοδιάζονται με τα αναγκαία προϊόντα, καταβάλλοντας προς τούτο αρκετές χιλιάδες ευρώ», αναφέρει ο κ. Αγκαστινιώτης.
 
Το γεγονός, προσθέτει, ότι κλείνουν υποχρεωτικά με βάση τα σχετικά διατάγματα επιδεινώνει δραματικά τα ήδη βεβαρυμμένα οικονομικά τους δεδομένα, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.  Γίνεται δε αντιληπτό ότι είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, πέραν του μισθολογίου τους.
 
«Με στόχο την αποτροπή αυτού του κινδύνου σας καλούμε κύριε Υπουργέ όπως προχωρήσετε άμεσα στην εξαγγελία γενναιόδωρων και στοχευμένων οικονομικών κινήτρων, στη βάση και των εισηγήσεων μας με την επιστολή μας ημ. 17.12.20. Όσο καθυστερεί η εξαγγελία αυτών των μέτρων τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος κατάρρευσης των επιχειρήσεων τους, με όλες τις γνωστές συνέπειες», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.
 

Δειτε Επισης

Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης