Στο -1,1% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Νοέμβριο 2020 μειώθηκε κατά 1,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019 ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 0,2%. Για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2020, σημειώθηκε μείωση 1,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.  
 
Συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2019, οι κατηγορίες Μεταφορές και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αρνητικές μεταβολές με ποσοστά 7% και 6,7% αντίστοιχα, ενώ θετική μεταβολή είχε η κατηγορία Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (3,1%).
 
Σε σχέση με τον Οκτώβριο 2020, η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (-2,3%) και η μεγαλύτερη θετική μεταβολή στην κατηγορία Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (1,8%).
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις Μεταφορές (-5,1%) και στην Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (-3,7%).
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2019 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια (-13%). Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι κατηγορίες Ενέργεια και Υπηρεσίες κατέγραψαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά 1,1% και -1,1% αντίστοιχα.
 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους