Με ζημιές ξεκίνησε τη βδομάδα το ΧΑΚ

Με μικρές ζημιές ξεκίνησε την βδομάδα του Χρηματιστήριο έπειτα από τα σημαντικά κέρδη που παρουσίασε την περασμένη βδομάδα. 
 
Ωθούμενος κυρίως από τις απώλειες στους τραπεζικούς τίτλους ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 51,90 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 0,50%. Ο Δείκτης FTSE/CySE20 παρουσίασε ζημιές 0,48% κλείνοντας στις 30,82 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών υποχώρησε στις €122.025.
 
Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασε ο τομέας των Ξενοδοχείων με 2,07%, οι Επενδυτικές Εταιρείες με 0,91% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,56%. Αντίθετα η Κύρια Αγορά παρουσίασε ζημιές σε ποσοστό 1,02%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €48.339 (πτώση 2,92% - τιμή κλεισίματος €0,63). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €24.297 (πτώση 1,45% - τιμή κλεισίματος €0,68), της The Cyprus Cement Public Company με €12.748 (πτώση 6,98% - τιμή κλεισίματος €0,32), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €12.748 (άνοδος 2,94% - τιμή κλεισίματος €2,10) και της Δήμητρα Επενδυτική με €5.866 (άνοδος 1,03% - τιμή κλεισίματος €0,39).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, οκτώ κινήθηκαν ανοδικά, τέσσερις πτωτικά και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 131.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι μετά από σχετική έγκριση που έχει λάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συνεχίζεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών Glenfinnian Bond DAC και Pulteney Bond DAC για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου 2021, ενόψει του ότι δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε βεβαίωση αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς όλων των χαρτοφυλακίων των Ομολογιούχων στην εταιρεία που ενεργεί ως Εμπιστευματοδόχος (Nominee). Λόγω της πιο πάνω εξέλιξης δεν είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι Ομολογιούχοι έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και ως επακόλουθο δεν είναι εφικτή η αγοραπωλησία των Ομολόγων των δύο εταιρειών. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185(2) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που εντός δύο μηνών δεν συντρέχει πλέον ο λόγος αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των πιο πάνω εταιρειών, τότε θα αρθεί η εν λόγω αναστολή.

Επίσης συνεχίζεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών Glenfinnian Bond DAC και Pulteney Bond DAC για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου 2021, ενόψει του ότι δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε βεβαίωση αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς όλων των χαρτοφυλακίων των Ομολογιούχων στην εταιρεία που ενεργεί ως Εμπιστευματοδόχος (Nominee).  Λόγω της πιο πάνω εξέλιξης δεν είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι Ομολογιούχοι έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και ως επακόλουθο δεν είναι εφικτή η αγοραπωλησία των Ομολόγων των δύο εταιρειών. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που εντός δύο μηνών δε συντρέχει πλέον ο λόγος αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των πιο πάνω εταιρειών, τότε θα αρθεί η εν λόγω αναστολή.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή