Αυξήθηκε το έκτακτο προσωπικό στην κυβέρνηση

Η αύξηση στον αριθμό έκτακτου προσωπικού και κυρίως του προσωπικού της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας οδήγησε σε αύξηση κατά 37 άτομα (0,1%) της απασχόλησης στην Κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2020, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έφτασε τα 52.513 άτομα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση κατά 946 άτομα (-3,4%), από 27.912 σε 26.966 άτομα.
 
Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση κατά 1.119 άτομα (7,0%) φθάνοντας τις 17.090 σε σχέση με 15.971 άτομα τον Οκτώβριο του 2019.
 
Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (1,8%), μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (-0,5%) και καμία αυξομείωση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας.
 
Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρεις κατηγορίες, με το προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη (-3,9%). Αντιθέτως, στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση και στις τρεις κατηγορίες με το προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη (14,4%).
 
Εξάλλου, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (4,0%) και στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,2%) ενώ στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας παρατηρείται μείωση (-0,4%).
 
Επίσης, στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρεις κατηγορίες, με αυτή του προσωπικού των Δυνάμεων Ασφαλείας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη (-0,5%).
 
Τέλος, στο έκτακτο προσωπικό, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (13,0%) και της Δημόσιας Υπηρεσίας (1,2%), ενώ καταγράφεται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (-0,2%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης