Μελέτη για αξιολόγηση των κινδύνων για το παράκτιο περιβάλλον της Λεμεσού

Το Πανεπιστήμιο Frederick παρουσίασε στις 23 Οκτωβρίου, σε διαδικτυακή εκδήλωση, στον Δήμαρχο Λεμεσού και στα στελέχη του Δήμου τη λεπτομερή πρόταση που αφορά την εκπόνηση μελέτης για τον εντοπισμό και τη συνολική αξιολόγηση των κινδύνων που απειλούν το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον της Λεμεσού.

Μέσω της μελέτης αυτής θα προταθούν οι βέλτιστες πρακτικές, με σκοπό να περιοριστούν οι κίνδυνοι που απειλούν το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον της Λεμεσού, να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητα του μείζονος παραλιακού μετώπου της Λεμεσού και παράλληλα να ενδυναμωθεί η ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας.

Στην έρευνα θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό και θα συμπεριληφθούν, ως συνεργάτες - ερευνητές, μέλη του Κυπριακού Ιδρύματος για τη Θάλασσα (CyFoS).

Η όλη προσπάθεια καταδεικνύει εμπράκτως την ανταπόκριση του Δήμου Λεμεσού στις ανησυχίες των πολιτών, γύρω από τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα του θαλάσσιου μετώπου της Λεμεσού, όπως αυτές καταγράφηκαν στην πρόσφατη έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Blue Limassol Forum.

Ο Δήμαρχος, κ. Νικολαΐδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Πανεπιστήμιο Frederick για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία και συνεχάρη τον Δρ. Άγγελο Μενελάου, Πρόεδρο του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου, και τους συνεργάτες του για την κατάθεση μιας πολύ ποιοτικής αλλά και αναγκαίας για την πόλη της Λεμεσού επιστημονικής πρότασης. Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση του Blue Limassol Forum, το οποίο προχωρεί σταθερά με συγκεκριμένες ενέργειες και μέσα από τη σύμπραξη του ακαδημαϊκού, ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα συνδράμει στην ευημερία των πολιτών της Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ
ΧΑΚ: Προχωρά σε παράλληλη εισαγωγή EMTNs της Κ.Δ. στην Αγορά Ομολόγων του
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP