Άρση μέγιστου αριθμού ατόμων για θεάματα σε Λευκωσία και Λεμεσό

Την άρση του μέτρου που αφορά τη λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων, με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας παράλληλα ότι εφαρμόζεται όμως η ρύθμιση για πληρότητα 50% της χωρητικότητας των χώρων μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας «στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 10 π.μ. της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2020, που λήφθηκαν μετά από μεγάλη αύξηση των περιστατικών COVID-19 και με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την απογοήτευση και τις ανησυχίες που εύλογα και δικαιολογημένα δημιουργήθηκαν ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους συντελεστές πολιτιστικών και καλλιτεχνικών παραγωγών, αποφασίστηκε ότι αίρεται το μέτρο που αφορά στη λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων, με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους».
 
Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι «για τη λειτουργία των πιο πάνω χώρων στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού για την περίοδο που απομένει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2020, στις 10 π.μ., εφαρμόζεται η ρύθμιση για πληρότητα στο 50% της χωρητικότητας των υποστατικών/χώρων».
 
Νοείται, προστίθεται, ότι σε όλες τις περιπτώσεις εντός των κλειστών θεάτρων, των κινηματογράφων και των αιθουσών θεαμάτων, η χρήση μάσκας από τους θεατές και το προσωπικό είναι υποχρεωτική.
 
Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι διαχειριστές των υποστατικών οφείλουν να διασφαλίζουν την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για την προστασία τόσο του προσωπικού όσο και των θεατών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές