Την τρίτη πτώση εντός της εβδομάδας παρουσίασε την Τετάρτη το ΧΑΚ

Νέες μικρές απώλειες παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, στην τρίτη πτωτική του συνεδρία κατά την τρέχουσα εβδομάδα. 
 
Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,52%, κλείνοντας στις 43,76 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση κατά 0,54%, κλείνοντας στις 25,97 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος περιορίστηκε στις €37.707.
 
Μοιρασμένη εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Κέρδη κατέγραψε μόνο ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,76%, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε δείκτης των Επενδυτικών.
 
Αντίθετα, απώλειες παρουσίασαν η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,82% και η Κύρια Αγορά κατά 0,22%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €14.090 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,57). Ακολούθησαν οι μετοχές της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €12.910 (πτώση 4,66% - τιμή κλεισίματος €1,84), της Τράπεζας Κύπρου με €3.986 (πτώση 1,08% - τιμή κλεισίματος €0,46), της Logicom με €3.344 (πτώση 0,93% - τιμή κλεισίματος €1,06) και της  Louis με €1.658 (άνοδος 3,76% – τιμή κλεισίματος €0,069) .

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, δύο κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και επτά παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 53.
 
Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, μετά από τη λήξη της περιόδου υποβολής και δημοσιοποίησης (30 Σεπτεμβρίου 2020) της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης των εισηγμένων εταιρειών στη NEA Αγορά του ΧΑΚ για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2020, ως προβλέπεται από το Άρθρο 154 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, καθώς και την Εγκύκλιο του Χρηματιστηρίου ημερομηνίας 8 Απριλίου 2020 με αριθμό 13-2020, ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες Holdings Plc και Meredith Property Group Plc (οι τίτλοι τελούν υπό αναστολή) δεν έχουν υποβάλει τα Ετήσια αποτελέσματα τους.
 
Αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα της μη υποβολής και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης (31/3/2020) των πιο πάνω εταιρειών, ανακοινώνει τη συνέχιση παρουσίασης με σήμανση (Σ) στα δελτία τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας PWE Holdings Plc και προσθέτει πως οι τίτλοι της εταιρείας The Meredith Property Group Plc θα συνεχίσουν να τελούν υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης.
 
Επίσης, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε πως έχει εγκρίνει σύμφωνα με την παράγραφο 7.2. της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί) τις εταιρείες «Intertaxaudit Auditors and Consultants Ltd», «D.G. Halios Consultants Ltd» και «LSTS Consultants Ltd» ως Σύμβουλους Εισαγωγής στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»