Οι Λευκωσιάτες θεωρούν την πόλη τους «καλή για να ζεις»

Οι 9 στους 10 κατοίκους των ευρωπαϊκών πόλεων είναι ικανοποιημένοι με τη διαβίωση στην πόλη τους, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε η αρμόδια Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα σε συνέδριο για την 18η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων. 

Οι απαντήσεις δόθηκαν μετά από 58.100 συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν σε 83 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Λευκωσία. Συγκεκριμένα το 93% των κατοίκων της Λευκωσίας που μετείχαν στο δείγμα της Κομισιόν αναφέρουν ότι η πόλη είναι "καλή για να ζεις".  

Το υψηλότερο ποσοστό στη συγκεκριμένη κατηγορία πέτυχε η Ζυρίχη (100%) και το μικρότερο η Κωνσταντινούπολη (54%).

Τα συν και τα πλην
Επιπλέον το 93% των κατοίκων Λευκωσίας στο δείγμα της έρευνας ανέφερε ότι δεν έχει πέσει θύμα κλοπής, το 88% αναφέρει ότι η πόλη είναι καλή για να ζεις με οικογένεια που έχει μικρά παιδιά και το 86% ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ασφαλείς. Ακολούθως το 85% δηλώνει ότι οι on-line δημόσιες υπηρεσίες είναι εύκολα προσβάσιμες, εξίσου ένα 85% είναι ικανοποιημένο γενικά από τη ζωή στην πόλη,το 84% συμφωνεί ότι η πόλη είναι καλή για να μένουν ηλικιωμένοι, 78% για να μένουν μετανάστες, το 77% ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι οικονομικές, το 76% πως η πόλη είναι φιλική για διαβίωση ΛΟΑΤΚΙ, το 65% είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα του αέρα και το επίπεδο του θορύβου, ενώ το 63% από την καθαριότητά.

Το 64% είναι ικανοποιημένο από τις υπηρεσίες υγείας στη Λευκωσία, το 61% από τους χώρους άθλησης, το 65% από τους πολιτιστικούς χώρους, το  54% από  τους χώρους πρασίνου και το 57% γενικά από τους δημόσιους  χώρους.

Τέλος μόλις το 48% πιστεύει ότι το κόστος κατοικιών είναι ικανοποιητικό και το 30% ότι είναι εύκολο να βρει κανείς δουλειά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο