ΕΒΕ Αμμοχώστου: «Ο τρίτος Αττίλας μπήκε στα σπίτια, τις περιουσίες και στην πόλη μας»

Το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την άνευ προηγουμένου τουρκική πρόκληση, να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, υπογραμμίζοντας ότι «ο τρίτος Αττίλας μπήκε στα σπίτια μας, τις περιουσίες μας, στην πόλη μας».

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, έχει αποστείλει εδώ και εβδομάδες επιστολές προς τον ΟΗΕ, τους πρέσβεις των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και στις πρεσβείες των Ευρωπαϊκών απευθύνοντας έκκληση για να εφαρμοστεί το Διεθνές δίκαιο και να επιστραφεί η περίκλειστη πόλη στους νόμιμους κατοίκους της. 

Οι προσπάθειες των Αμμοχωστιανών, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου να επιστρέψουν στην Αμμόχωστο, βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωπες  με την άρνηση της τουρκικής πλευράς, παρά τις πολυάριθμες αποφάσεις και ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ενέργειες που οξύνουν τις εντάσεις και υπονομεύουν τις πιθανότητες επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών.

 

«Απαιτούμε όπως εφαρμοστεί άμεσα το Διεθνές δίκαιο και η Τουρκία συμμορφωθεί άμεσα με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της», τονίζει το ΕΒΕ Αμμοχώστου.

 

Το ΕΒΕΑ καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία ανήκουμε να μας προστατεύσει, εφαρμόζοντας επιτέλους το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου και το ΚΕΒΕ έχουν ήδη ενημερώσει με επιστολές τους όλους τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχουν για την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκίας.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους