Γεγονός η ίδρυση Κυπρο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου

Κυπρο-Σαουραδαβικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (Cyprus-Saudi Arabia Business Association), με έδρα τη Λεμεσό, έχει ιδρυθεί από σήμερα, με στόχο την στήριξη της κοινής προσπάθειας για εμβάθυνση και διεύρυνση των ραγδαία αναπτυσσόμενων σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. 

Ο Σύνδεσμος, που συστάθηκε ως μη κερδοσκοπική εταιρεία, αποτελεί πρωτοβουλία ομάδας επιχειρηματιών, τεχνοκρατών και ακαδημαϊκών. Ενθαρρυμένος από το εξαιρετικό κλίμα που χαρακτηρίζει τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, ο Σύνδεσμος επιθυμεί να συμβάλει στην συνολική και πολύπλευρη καλλιέργεια των πολιτικών, οικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών σχέσεων των δυο χωρών.

Η ίδρυση του Συνδέσμου αποσκοπεί στο να υποβοηθήσει και να στηρίξει συνολικά την προσπάθεια οικοδόμησης ουσιαστικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Κυπρίων και των Σαουδαράβων πολιτών.

Ο νέος Σύνδεσμος είναι η συνέχεια της δυναμικής σχέσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δυο κρατών, της εκατέρωθεν ίδρυσης και λειτουργίας διπλωματικών αντιπροσωπιών στο Ριάντ και στη Λευκωσία και της στενής και συχνής επαφής μεταξύ των ηγεσιών των δυο χωρών.
 

Προωθείται σειρά διμερών συμφωνιών
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, έδωσε ώθηση στην προώθηση σειράς διμερών συμφωνιών, οι οποίες αναμένονται να υπογραφτούν σύντομα. Αντίστοιχα, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών,  Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών με τις οποίες επιταχύνεται η συνεργασία και ο διάλογος μεταξύ των δυο χωρών για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Ο Σύνδεσμος αποβλέπει στο να καταστεί πυλώνας αποτελεσματικής ανάπτυξης υγιών και βιώσιμων οικονομικών και άλλων δραστηριοτήτων, συνεργασιών και συνεργειών ανάμεσα σε Κύπριους και Σαουδάραβες επιχειρηματίες και πολίτες. Ο Σύνδεσμος προτίθεται, επίσης, να συνεργαστεί στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς στην Κύπρο και στη Σαουδική Αραβία ώστε να συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση του διαρκώς εξελισσόμενου διμερούς θεσμικού πλαισίου, και να σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Πέραν της προώθησης της επιχειρηματικής σχέσης, ο Σύνδεσμος θέλει να συμβάλει στη σύσφιξη των συνολικών σχέσεων φιλίας των δυο λαών και να προωθήσει τα αμοιβαία επωφελή συμφέροντα τους. Ως εκ τούτου, «απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες και φορείς και καλωσορίζει προτάσεις συνεργασίας στη βάση ενός κοινού πλαισίου αρχών και οράματος».
 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου
«Η ίδρυση του Συνδέσμου μας είναι αποτέλεσμα μιας ευγενούς πρωτοβουλίας ομάδας Κύπριων και Σαουδαράβων επιχειρηματιών. Είμαστε ενθαρρυμένοι από το εξαιρετικό κλίμα που χαρακτηρίζει τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας και επιθυμούμε να συμβάλουμε στη συνολική και πολύπλευρη καλλιέργεια των πολιτικών, οικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών σχέσεων των δυο χωρών. Απευθυνόμαστε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες και φορείς και καλωσορίζουμε προτάσεις συνεργασίας στη βάση ενός κοινού πλαισίου αρχών και οράματος», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπρο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Ηλίας Σπύρου.  
 
Υπό την αιγίδα της ΟΕΒ
«Κατά την προετοιμασία ίδρυσης του, ο Κυπρο-Σαουδαραβικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος οικοδόμησε ένα ισχυρό και αξιόπιστο δίκτυο εταίρων και συνεργατών στην Κύπρο και τη Σαουδική Αραβία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Σύνδεσμο η αγαστή και παραγωγική συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), υπό την αιγίδα της οποία έχει ιδρυθεί ο Σύνδεσμος. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί και η εξαιρετική συνεργασία που αναπτύχθηκε με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA)».

Τα γραφεία του Συνδέσμου βρίσκονται στη Λεμεσό. Για περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@cyprussaudi.org

Δειτε Επισης

Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός