Εκκληση προς Υπ. Μεταφορών για προώθηση έργων υποδομής στην Πάφο

Έκκληση προς τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων απευθύνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Ανδρέας Δημητριάδης για την προώθηση βασικών έργων υποδομής της Πάφου. 

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων  σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ενώ από πλευράς του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων υπήρχε ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση και υλοποίηση των  βασικών έργων υποδομής της Πάφου τα οποία εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, εντούτοις έχει στερέψει το ενδιαφέρον, είτε για λόγους γραφειοκρατίας, είτε για άλλους λόγους που δεν είναι κατανοητοί για τους φορείς και τους πολίτες της Πάφου.

Θα πρέπει, είπε ο κ. Δημητριάδης, και  ο Υπουργός κ. Γιάννης Καρούσος να εντείνει το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση αυτών των έργων, όπως για τον δρόμο αεροδρομίου – Ποταμού Έζουσας,  Τάφοι των Βασιλέων – Πότιμα, στο σημείο που προωθείται η κατασκευή της Μαρίνας.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς που η καθυστέρηση, όπως είπε, οφείλεται σε δικαστική διαδικασία, και πρόθεση του Υπουργού είναι μόλις ολοκληρωθεί να κατακυρώσει την προσφορά. 

Αναφορικά με τη Μαρίνα της Πάφου ο κ. Δημητριάδης είπε πως στις 30 Ιουλίου που έληγε η ημερομηνία υποβολής των προσφορών είχαν υποβληθεί πέντε με έξι προσφορές και με βάση τους όρους του διαγωνισμού αναμένεται ότι η Αναθέτουσα Αρχή να κατακυρώσει την προσφορά εντός τριών μηνών από την ημερομηνία υποβολής, δηλαδή μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Στην συνέχεια είπε ο επιτυχών προσφοροδότης θα έχει εννέα μήνες για να ολοκληρώσει τις μελέτες τις οποίες αναλαμβάνει, δηλαδή, όπως εξήγησε, για τη Μαρίνα και για το κέντρο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, αναφορικά με τη συμβατότητα αυτών των δύο έργων να γίνουν στην ίδια περιοχή και να προκηρυχθούν με την ίδια προσφορά, κατέληξε .   

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου